Vem f-n vill ta över…?

(S)olen går ner över Lycksele

Nu sitter partierna i Lycksele och börjar planer för valet 2010. Allianser ska bildas och samarbeten ska skapas. Men troligtvis inte i Lycksele.

Om jag var borgerlig politiker skulle jag fortsätta driva en politik som handlar om att inte synas, inte höras och absolut inte talas. Risken är ju överhängande att man måste ta över en eka (kommunen) som är rågad med vatten (ekonomiskt underskott). Och även om skulle ösa så att ögonen blöder så kommer inte en mandatperiod att räcka utan när man äntligen börjar se horisonten, så kan S valsa in och ta över igen.

Om jag var S politiker skulle jag fundera i två olika banor: FLY ELLER ILLA FÄKTA.
FLY
Ledande politiker kommer med sina katastrof meriter att ta sig till annan politik, som landsting och riksdag. Det är en ganska vanlig strategi inom S i historien. Det var ju en statsminister som för något år sen klev av och blev bonde på en herrgård som började som en en misslyckad kommunpolitiker, för att inte tala om deras nuvarande partisekreterare som Umeå tackar gudarna har lämnat den scenen. Jag kan bara önska er lycka till!
ILLA FÄKTA
Man kan alltid luta sig mot borgarna som man gjorde förra mandatperioden, men talesättet säger ju: bränt barn skyr elden. Det gör nog borgarna efter valförlusten och interna stridigheter.
Man kan ju försöka göra som Mona på riksnivån men det är nog kört det med. V känner nog sig helt överkörda eller om man skulle vilja vara vulgär så har de nog fått så mycket de orkar, på stället där solen inte skiner. Och V visade den enda opposition som har skett under hela mandatperioden när de till slut inte orkade höra på Lillans sagoberättelser om att alla levde lyckliga i alla sina dagar. Samtidigt så har man från S skickat tydliga signaler till mitt parti Miljöpartiet, genom att göra två tydliga saker. Först och främst har man använt alla våra förslag, som röstades ner av dem tidigare, som sina egna efter att vi gav dem valet 2006. Som andra del tog S tydligt ställning till ett framtida samarbete genom brevet där man förkastade ett samarbete med Mijöpartiet, som sen tvingade Mona att backa i ett långt gånget samarbete med just Miljöpartiet.

Samtidigt sitter faktiskt Miljöpartiet de Gröna i Lycksele i startgroparna att dra igång sitt strategiska arbete för valet 2010, men det kommer nog inte att spritta i benen när man ska, som K-O Feldt skrev för många, många år sen, baxa skiten vidare…

Så valet 2010 ska bli en intressant valrörelse av ingenting. Inget politikst parti kommer att sträva efter att få del av Makten och Härligheten, för den kalken är bitter. Eller vad kallar man ett underskott på – 70 miljoner.

Jag kommer dock att tillsammans med mina partikompisar i Miljöpartiet de Gröna att jobba för att ta fram en åtgärdsplan som tar steg framåt i handling samtidigt som vi tar ansvar för den ’skit som måste baxas’.

Och OOOOPPPPPSSS! jag har just blivit en så´n där politisk bloggare……!

4 kommentarer

  1. Simon J

    Helt rätt har du inte, Men på en del punkter har du faktiskt rätt. Håller med dig om mona och det. Men jag skulle faktiskt vara intresserad över att ta över 😉

  2. Kai P

    Det vore intressant att veta vad jag har ”inte rätt i”

    Och vad du skulle göra om du fick ta över

  3. Simon J

    Det du inte har rätt i är att borgarna bör ha en sån politik att dom inte bör synas. Det är ju nu dom ska visa att dom kan, Vilket jag har svårt att tro, Jag tror inte en sekund på att Moderaterna i Lycksele kan fixxa till det som är nu. Nä satsa på nått bättre. Skicka in ungdomar som vill förändra. Rösta bort Lilly Bäcklund.

  4. Kai P

    Håller med dig fullständigt!!!!

    Men samtidigt så håller de borgerliga en väldigt låg profil. Den enda som klagar är K-R H (FP). Men så blev han ju utfryst ur politiken i Lycksele, trots att han faktiskt var kommunalråd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.