Motorsport är inte vad den varit!

I söndags fick mitt omättliga motorsportintresse en ordentlig knäck.

Jag körde min familj hem efter några dagars tystnad och lugn innan sista rycket i skolan. Vädret var ganska hyfsat och vi gjorde några stopp efter vägen, allt för att inte jäkta när nu kroppen hade fått varva ner.

Vad händer då när vi passerar Åsele. Vi hamnar i slutfinalen till något Folkracelopp. För före och efter mig hamnar ett antal biltrailrar på väg mot Lycksele som på denna väg med varsin bil på släpet. Dessa hamrade på efter vägen i dryga 100 km/h och försöker köra om med dessa överlastade ekipage. De drog dessa ekipage med för små bilar, för svartröken låg tät när de måste pressa det sista i uppförsbackarna. Man bara undrar om trafiksäkerhet och trafikvett har flugit all värden väg. Biltrailrar får högst dras i 80 km/h vad jag vet och i alla fall inte i denna fart på den kurviga väg som är mellan Lycksele och Åsele.

Jag ska direkt tala om att jag är motorsportintresserad men för det försvarar jag inte IDIOTI. Jag har en god kunskap om racing, glidare, raggarbilar och alla sorters motorsport. Jag älskar lukten av nitro, etanol och bensin. Skulle gärna vilja tävla i någon form, men jag har en väldigt ödmjuk inställning till utövarna, som jag anser ska behandlas på samma sätt som alla toppidrottsmän. Det krävs fysisk, psykisk och ekonomisk styrka att nå toppen i alla dessa motorsportdelar. Mitt parti (MP) har även visat att vi stödjer motorsport som har en miljövänligare prägel. Exempelvis så sponsrade MP Speedway VM i Göteborg. Vi har även uttalat oss positivt när det gäller STCC:s volvosatsning på etanoldrivna racingbilar.

Men de som visade motorsportutövarnas baksida i söndags, får ta ansvar för att många av mina kompisar inom miljörörelsen anser att, där motorintresset går in – går vettet ut.

Men jag kommer att fortsätta att se motorsport, för några rötägg kommer inte att förstöra mitt intresse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.