Solen skiner idag!!!

Solen skiner från en klarblå himmel och alla jag möter flämtar som en stövare i värmen. Lycksele slog Sverigerekord i värme med över 30 grader för någon dag sen, så många frågar mig om detta är en pekare på att växthuseffekten ökar som problem. Jag svarar hela tiden att det är solen som står för värmen och inget annat.

I den infekterade debatten om växthuseffekten har alla partier tagit ställning till att KOLDIOXID är den enda miljöboven i världen. Det satsas på olika miljöbränslen och drivmedel som ska släppa ut mindre koldioxid. Till och med (M)iljöbovarna har hoppat på ’tåget’ och tänker på vår miljö.

Mina skrattgropar växer varje dag då jag skratatr mig genom dagar av nyheter om hur man ska rädda världen. Man inser inte att problemen är mycket större än koldioxiden, människan måste ändra sina utsläpp och deponering av alla miljöpåverkande saker.

Nu driver till och Folkpartiet det ’Miljövänliga’ alternativet KÄRNKRAFT som lösning på koldioxidproblemet. Alla vet ju att växter tar upp koldioxid men inget tar upp kärnavfallet. Det får vi förvara i över 100.000 år. Det är väl inget problem att förvara något så länge eller…

Då får jag påminna om att människans nuvarande historia är ungefär 70.000 år, och den civiliserade världen har funnits mindre än 5000 år. Då inser man att 100.000 år är mer än överskådlig tid. mer än 1000 generationer ska få ta hand om vår ’skit’. Och det kommer nog att produceras en hel del ’skit’ innan det tar slut.

Låt oss i Miljöpartiet visa vägen och låt Folkpartiet bli ett minoritetsparti som inte ska införa militärism i skolan och inget kärnkraftsskit för framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.