Dag 2 i Klankeborg

Dag 2 – Ny MMumsigullpartist i stan

Så var jag, Uppfinnar Kaian tillbaka och njuter av att dagarna går på Klankeborgs enda Ä-F (ägg – flygfä) skola. Mitt nya jobb är att ge trickflygningsråd till flygfäna som ska till våren ta det stora hoppet. Sen får de som vi vuxna fåglar sköta oss själva i ur och skur. Men det är roligt att tipsa om de där små kluringarna som gör att rollen blir enklare och loopingen blir så där hög så att det känns som man når stjärnorna.
Samtidigt har det dykt upp en ny och skön madame i stan. Det visslas och stirras när hon svassar ner mellan fasaderna. Bettan Listig har flyttat in och gett oss alla en möjlighet att sola oss i hennes glans. Hennes yviga svans tickar i samma takt som MMumsigullpartiet avvecklar hela vårat äggförsvarsystem. Vet du inte vem Bettan är?  Hon är den nya frontfiguren i MMumsigullpartiet. En fröjd för ögat och hennes ord smeker lätt genom öronkanalerna. Likt ormen Kahs röst i Djungelboken inser man försent att innehållet gömmer en mörk hemlighet.
Nu har hon börjat mjukt berätta en saga om hur vi skulle kunna få mer ordning och reda i hönshuset genom att låta rävarna sköta vakthållningen. De går nu hårt fram med att de har tänkt om och tänker bara på de små hönsens hårda vardag. Picka och picka är ju inget ett vuxet djur ska göra utan odla stora grönsaker passar bättre. Så rävarna med Bettan i fronten vill gärna att vi i Klankeborg ska prova med att sparka hundarna som ändå bara sover hela dagarna och istället låta de alerta rävarna ta över.
Men kom ihåg att trots att hennes päls är röd så skymtar en rävsvans bakom örat…
Och minns jag inte fel, var inte rävarna blåa förut?
Dag 2 i min egen helt privata journal.
Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Kalle Anka.

    Kaj! I vilka ämnen undervisar du? Hoppas inte att alla lärare på Forsdalaskolan ägnar sig åt fabler. Men det är väl att ta i med tanke på den numera välkända kompitensdebatten om Forsdala och högstadiet.

  2. Göte

    Kompetens heter det och det saknas hos de som har svårt att ta till sig att det finns elever och föräldrar som föredrar Forsdala framför någon annan skola. Jag tycker att du skall tänka på stavningen till nästa gång Kalle Anka.
    Vänligen Göte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.