Politikers underskrifter räcker inte långt för Lycksele….

Inför valet 2006, satt alla politiska partiers toppkandidater i Västerbottens Nytts debatt om sjukvården. Det var inte stora skillnader mellan partierna nu när M blev rödare och S redan jobbat länge för att bli blåare.

När det var diskussion om Lycksele lasarett så var de helt överrens, detta fantastiska lasarett som har hela inlandet som ansvarsområde, skulle vara kvar i den omfattning som var i augusti 2006. För att det skulle finnas ett tydligt dokument för detta, hade någon fixat en fantastisk tavla som alla toppkandidaterna skrev under.

Denna tavla hänger nu ute i entréhallen på Lycksele Lasarett, och kan ses av alla som besöker INLANDETS akutsjukhus. Den hänger där för att påminna politikerna vad man lovade innan valet 2006. Men nu är det så att dessa politiker sitter i Umeå, och tavlan hänger på ett ställe där de flesta av dessa politiker aldrig passerar. Därför är det enkelt för dem att glömma.

NU påminner jag om att väljarna fick ett löfte i valet 2006 och politikerna fick deras röster i samma val.

Det enkla är nu….   HÅLL VAD NI LOVADE!

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Gun Rehnman

    Kai! Du kan vara lugn, de påminns varje dag om detta. Varför skulle de, även om de nu råka sitta i Umeå, inte se till vårdens bästa i inlandet? Visst, det skadar inte att påminna om löftet, men jag känner ingen oro för lasarettets icke-varande. Det behövs och det känner alla väl till. Däremot är jag inte glad över ÖNH-klinikens agerande,sista ordet är inte sagt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.