Skolfrukost – en framtidsvision som redan gäller

Vi i MP gick till val på att förbättra maten inom kommunens verksamhet och idag har jag provat en riktig framtidsvision. Det är skolfrukosten som provas på Forsdalaskolan. Att för 15:- få en youghurt, en macka, ett glas mjölk och en frukt är något som kan bli något mer än bara en provverksamhet.

Både matgubben och rektorn verkade nöjda med försöket och antalet barn som provade denna första dag. Även min egen son tyckte det var spännande att få äta frukost på skolan, även om han bytte sin youghurt till en macka istället och tog med apelsinklyftorna i en påse för fruktstunden.

Det är sånt här jag vill se mer i kommunens verksamhet. Prova nya grepp och ha visioner om en bättre framtid. De barn som i morse åt frukost på skolan kommer att ha så mycket lättare att fokusera under resten av dagen.

Tack Forsdalaskolan och Tony för skolfrukosten. Jag vill att den fortsätter!

Etiketter: ,

10 kommentarer

  1. Bertan

    Du vill uppenbarligen se ännu större sociala skillnader, men å andra sidan är dina visioner aldrig jordnära, då du säkert inbillar dig att alla har samma mängd pengar i plånboken. Samtidigt kan detta också innebära att kommunen försöker ta ut en avgift för skollunchen. Du har uppenbarligen inte ett uns av framsynthet, när du kommer och vurmar för olika hugskott. Man undrar om du ens kommer att förstå det, när du sitter med skägget i brevlådan. Det vore ärligare att presentera Er/Din politik med att ni vill ha större sociala skillnader. Du måste se längre än näsan räcker!

  2. Petter

    Borde inte MP i Lycksele också byta sina språkrör, som är brukligt på det nationella planet? Jag tror att partiet skulle få ett större förtroende från väljarna, än då språkrören idag dyker upp i den ena efter andra pinsamma situationen. Partiet skulle få en större trovärdighet och inte som idag, som en bunt miljötomtar som tror det är jul året om.

  3. Kai Pärnänen

    Svar till Bertan (2010-10-04 14:04)
    BEEEEEP, wrong answere! Din plånbok är bara öppen när det passar dig. Jag vill påminna dig att öppna den nu under världens barn insamlingen. Lägg en krona i bössan så har du gjort ditt för att rätta till orättvisor.

    Ekonomiska skillnader är en sak, det är bara pengar. Men många av de föräldrar som kämpar kanske inte kan vara hemma och ge frukost till sina barn. Jag har ingen tid att ge dem.

    Samtidigt var du en av de som tidigare rackade ner på att gå ner i arbetstid, för det har vi inte råd med. Löneslavar ska vara löneslavar och nöjda!

    Kan du, bloggmygga, förklara vad vi har råd med?

  4. Bertan

    Du är uppenbarligen så verklighetsfrämmande att du tror det inte finns några sociala skillnader! Via skattepengar skall detta betalas och inte där man kör enskilda race utifrån vad plånboken säger. Men det är kankse en ny dimension hos MP att införa ett mer fördjupat klassamhälle, eller också förstår du ionte bättre?

  5. Bertan

    ”att dom hushållet som inte har råd att servera en vettig frukost hemma inte heller har råd att köpa en på skolan. Som vanligt får barnen ta smällen och lida. Men ni familjer som har extra resurser, skapa en frukostfond i skolan så att dom mindre lyckligt lottade barnen kan få sig en välbehövlig frukost.” Detta är en kommentar på tidningsartikeln, som är både klok och väldigt väl genomtänkt. Tyvärr når detta aldrig öronen på en ”politiker” som inte lärt sig lyssna på andra eller har en verklighetsuppfattning. Det går alltid bra att tycka saker, men det vore klädsamt om man också tänkte!

  6. Kai Pärnänen

    Svar till Bertan (2010-10-05 14:31)
    Nu förutsätter du en massa saker.

    Ja, jag har alltid haft extra förutsättningar, för det är så jag är men att jag är rik kan jag inte hålla med om. Jag studerar med lite drygt 8000 i månaden. Det har jag huvudsakligen gjort de senaste 5 åren, men jag har alltid haft en slant över till sådana som behöver.

    För i Sverige finns inga så fattiga som i många andra länder. Mina barn har kläder på sig men inte märkeskläder. Mina barn får massor av saker men då får vi försaka massor av annat. Mina barn fick åka på semesterresa för första gången på 5 år i sommar. Jag vet vad inga pengar är…

  7. Kai Pärnänen

    Svar till Bertan (2010-10-05 14:31)
    Därför tar jag verkligen illa vid mig när DU talar om klassamhälle och mig i samma sammanhang. Jag är mer rädd för vad allianspolitiken kan göra i fyra år. Därför vill jag jobba politiskt och inte gömma mig bakom anonymitet och gnälla.

    Men fortsätt kommentera för jag debatterar gärna för det är sådana som DU som kan påminna mig varför jag engagerar mig!

  8. bertan

    Jag är inte rädd för vad alliansregeringen kommer att göra, för dom har kört med öppna kort. Däremot skulle jag vara livrädd om MP fick något inflytande. Dom säger en sak men gör en annan. Det är klart att skolfrukosten skapar skillnader mellan barn och att det blir mer påtagligt hur man har det hemma. Men om du gör som strutsen, stoppar huvudet i sanden och är stolt över den bild som finns inklippt på VK:s hemsida, så ser du till att skapa ett mer fördjupat klassamhälle, oberoende hur du själv försöker skyla över detta genom att se på din egen ekonomi. Din typ av politiker är en samhällsfara.

  9. Kai Pärnänen

    Svar till bertan (2010-10-06 08:29)
    Öppna kort? Vi sa ju att vi skulle fixa bättre skolmat och stödjer därför bra saker. Finansieringen vill vi verkligen se över men där säger alla de andra partierna att de har inte råd. Det är öppna kort!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.