Nordmalings årliga sommarmarknad

Nordmalings årliga sommarmarknad är nu avslutad för denna gång. Centerpartiet hade ett stånd på marknaden även detta år och jag stod där båda marknadsdagarna. Vi hade inte så tur med vädret, speciellt inte idag då det i princip regnade hela dagen men det var ändå många som stannade till hos oss för en liten pratstund. Jag tycker verkligen att det är otroligt roligt och intressant att möta folk på det här sättet. Man vet aldrig vilka frågor som dyker upp och det är så klart en utmaning att kunna besvara de frågor man får. Igår fick jag till exempel diskutera Centerpartiets syn på EU och de problem som finns i världen, allt detta på engelska då det var en engelsman som ställde frågorna. Vi hade ett bra samtal även om det kändes som att jag fick fundera lite ibland på vilka ord jag skulle använda. Jag är ju van att prata engelska men inte riktigt då det gäller dessa frågor.

Vi pratade annars väldigt mycket om mat detta år då vi gjorde en liten marknadsundersökning där vi frågade om besökarna föredrar lokalproducerad mat eller importerad mat och det ledde till många diskussioner och funderingar. En överväldigande majoritet sa sig föredra lokalproducerad mat och det gladde så klart oss, nu hoppas jag bara att det även syns i butikerna framöver. 

blogg2

Ett annat väldigt vanligt samtalsämne under dessa dagar har så klart varit byskolornas framtid. Hur det går med genomlysningen som vi beslutade om på kommunfullmäktige kan du läsa mer om här. Tack för alla möten och samtal under marknaden, jag fortsätter gärna dessa samtal med er som vill, tveka inte att höra av er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.