God Jul!

Dagen före julafton har precis övergått till självaste julafton, barnen håller på att somna och först när de sover kommer tomten hit och lägger de flesta julklapparna under granen. Jag ska också snart lägga mig men tänkte att jag först ska passa på att skriva en liten julblogg.  I all stress som jag oftast känner inför julen så har jag börjat försöka tänka, varför gör jag just det här, för vems skull? Det har faktiskt lett till att jag har valt bort att göra en del saker. Ett exempel är det traditionella julkortet med bild på barnen som vi brukar skicka. Det är inte lätt att få tre barn att vilja vara med på kort samtidigt, det brukar sluta med att vi allihop är stressade och irriterade så ifjol valde vi bort just den biten och skänker istället samma summa till välgörenhet, barnen får vara med och välja vilket ändamålet ska vara. För mig blir det för varje år viktigare och viktigare att försöka hinna umgås med familjen just under julhelgen, det är också under denna tid jag saknar de som inte finns hos mig längre extra mycket. Stundtals blir det extra jobbigt, det finns många fina minnen som jag förknippar just med julen och de som saknas mig, speciellt min älskade pappa.

Något som också slår mig så här i juletid är tanken på alla de som är ensamma och alla de barn som far illa under julen. Tyvärr är det allt för många! I Nordmaling anordnas ”jul i gemenskap” i församlingsgården just för att människor inte ska behöva sitta ensamma hemma, förra året deltog ungefär 80 personer! I år öppnar också Fritidsgården i Nordmaling sina dörrar för alla ungdomar, två riktigt bra initiativ!

Jag vill önska alla nära och kära, alla mina politiska kollegor, både i mitt eget parti men också i alla andra partier, alla anställda i kommunen, alla företagare samt alla kommuninvånare en fantastisk julhelg! En jul med mycket kärlek och omtanke och en jul med tid för avkoppling och vila, vi stressar alldeles för mycket resten av året. Jag bjuder på några bilder från vårt hus.

jul2016jul20161jul20162jul20164jul20165jul20163

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>