Vilken uppgift har jag då det gäller företagen som finns i vår kommun?

Mitt förra blogginlägg handlade om vikten av att handla lokalt om man vill ha kvar servicen i sin närhet. Jag lyfte fram de problem som Little Bobby’s har då jag tycker att det är viktigt att alla förstår hur det är. Jag har fått många positiva reaktioner efter det blogginlägget men också några synpunkter på att jag inte ska lyfta fram enskilda företag. Jag tycker att det är min uppgift att lyfta fram enskilda företag och företagare och det är något som jag hjälper till med att göra hela tiden. Jag har sagt det många gånger förut och jag säger det igen, i Nordmalings kommun har vi otroligt många engagerade, driftiga och duktiga företagare och att lyfta fram dem ser jag absolut som något jag ska göra. Utan företagen i Nordmaling så blir det svårt att utveckla kommunen, förutom att de är så engagerade så anställer de människor och skapar skatteintäkter.

Vårt mål är att besöka minst ett företag i veckan (under semestrar och andra ledigheter blir det av förklarliga skäl inga besök). Vi besöker företagen för att etablera en kontakt, för att lära oss mer om just det företaget och för att lyssna in vilka idéer och synpunkter det finns kring kommunens näringslivsarbete,men också kring kommunens andra verksamheter. Jag och alla andra politiker i kommunen har ett gemensamt ansvar då det gäller att skapa förutsättningar för näringslivet i kommunen, det kan handla om stora saker som att bygga ett stickspår i Rundvik och det kan handla om mindre saker som att hjälpa till att lyfta fram alla fantastiska företag som finns runt om i kommunen. Vi har också en företagsgala i kommunen varje år där vi lyfter fram några företag lite extra och det anordnas företagsfrukostmöten och företagsluncher som både handlar om att hjälpa företagarna att skapa nätverk och i varje möte lyfts olika teman som är av intresse för företagarna.

Idag startade vi våra företagsbesök igen efter sommaruppehållet, vi besökte Wikmans åkeri, ett företag som startade redan 1955 och som har nästan 20 anställda. Stort tack till Ivan, Anita och Niklas för att ni tog er tid att träffa oss och tack för att ni driver företag just i Nordmaling!

wikmans åkeri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>