Den lille prinsen


Den här dagen för 22 år sedan föddes en liten pojke på Umeå regionsjukhus.Det var en liten skallig och klen rackare vars föräldrar snabbt blev stamkunder på Försäkringskassans vård-av-barn-enhet.
Den lille pojken låg inlagd på sjukhus lite varstans i landet, beroende på var hans familj semestrade just då. Eftersom den lille pojken hade ett underutvecklat immunförsvar och inte bildade antikroppar som han skulle var han sjuk stup i kvarten. Och eftersom han var allergisk och hade en astma som inte var så lätt att behandla så fick han titt som tätt adrenalin och andra dopingpreparat hos farbror doktorn, medan hans ömma moder tjurhöll den vettskrämda lilla gossen.

När han blev lite större drog han handleder och armbågar ur led när helst det inte passade. Han lyckades knäcka sitt nyckelben två gånger trots att doktorn sa att det var högst osannolikt.

Det som växte bäst på honom var nog hans hår.

Kanske var det på grund av att han var så sjuk som liten som han sen tränade och tränade och tränade allt idrott han upptäckte. Kanske var det också därför som pojken blev både envis och snäll.
 
Och kanske var det för att han jämt höll på med bollar och puckar som folk tyckte han såg ut som Zlatan.
 

Och ibland, som här på fotboll i Göteborg, så var han minst lika kaxig som Zlatan.

Men ännu oftare sågs han i ishallar runt omkring i Norrland.

….såväl i hemmatröja som i bortatröja.
 
Och plötsligt en dag, typ idag, var han hips vips 22 år och hans föräldrar förstod verkligen inte var tiden tagit vägen. Hur hade pojken kunnat växa i en så rasande fart att han i en grisblink var 190 cm lång, plötsligt läste till sjukgymnast och bodde i en liten etta med sin flickvän?
Det enda som faktiskt påminde om hans barndom var att han det senaste året opererat båda sina höfter och att han fortfarande var både envis och snäll. Och att han fortfarande tillåter sin storasyster att styla honom 🙂
 
Grattis på 22-årsdagen Petter.
 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.