Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Baltic World Domination

Visst är det väl härligt med lite lunch!

De flesta av oss passar säkert på att slänga i oss lite käk och kanske surra lite med våra arbetskamrater om väder, vind och livet i allmänhet. Det kanske även snackas om den lokala politiken vad vet jag… Några kanske rent av lutar sig tillbaka med en kopp kaffe och bläddrar lite slött i en redan vältummad dagstidning som ligger där och skräpar i lunchrummet. En helt normal lunch för många av oss helt enkelt!

Vi ska här nedan kolla in vad allas våra favoritpolitiker gör på sin lunch, men först måste vi ägna ett ögonblick åt Väven, denna magnifika byggnad som är tre gånger så dyr per kvadratmeter att dra runt jämfört med Luleås motsvarande kulturhus. Vi struntar här i det faktum att vi årligen har dragit på oss en extra kostnad på drygt 120mnkr jämfört med den lyckliga tiden innan vi hade Väven och de stora låneskulder som nu närmar sig 2 miljarder med stormsteg! Skulle vi som tankeexempel vilja hyra en normal trerums lägenhet i Väven så skulle den gå loss på närmare 30 000 kr/mån och nej det innefattar inte all inclusive på Gotthards Krog.

Men det är väl bara bra om det är höga hyror för det går väl tillbaks till kommunens kassakista, för visst äger väl kommunen den byggnad man lagt ut hundratals miljoner på? Men i vanlig ordning har politikerna ordnat det så fiffigt att vi långsamt kommer att ruinera oss själva, för Väven ägs ju naturligtvis av ett företag som heter Umeå Väven AB som är en del av Balticgruppen. Så inte nog med att hyran är ofantligt hög, dessutom går kommunen misste om den eventuella vinst som vår kulturella mötesplats skulle kunna inbringa. Här nedan kan vi se hur det gick för Baltic.. förlåt Umeå Väven AB under 2015, det var ett tydligen halvknaggligt år men vinstkurvan är kraftigt ökande…

Skärmavbild 2016-04-28 kl. 12.05.07

 

 

 

Många sköna miljoner i vinst här, de kunde ju ha gjort lite nytta i skolan…

Men hur kan det då komma sig att Umeå kommun så aningslöst har tagit ut färdriktningen rakt mot avgrunden medan Balticgruppen fortsätter sin erövring av Umeå och dess skattepengar.

Jo, det började så här. Julafton 2011 fick politikerna ett väldigt beroendeframkallande brädspel, som handlar om politisk strategi, av Krister Olsson. Spelet heter:

Risk – Baltic Word Domination

Så nu vet vi vad den politiska ledningen ägnar sig åt på luncherna och jag måste ju faktiskt medge att det ser väldigt roligt ut…

IMG_1147

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.