Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Övergrepp på demokratin…

Den 10:e mars i år skrev Hans Lindberg ett blogginlägg där han försökte sätta ner foten rejält i skolfrågan…

Fast i ärlighetens namn så tror jag mest att han stampade sig själv på tårna. För det enda han egentligen åstadkom var att han svängde sig med en rad helt och hållet felaktiga argument om obehöriga lärare och tomma lokaler. Han lyckades även häva ur sig en rad floskler. Men det mest skrattretande av allt, han hade mage att prata om en gedigen beredning i ett ärende som av många politiker och andra insatta beskrivs som det värsta de någonsin upplevt inom politiken.

Några av Hans Lindbergs kalkonuttalanden ska vi kika lite närmare på här nedan!

Först ut är denna klassiker:

”Efter att beslut är taget ligger dock lagt kort, det är demokratins spelregler.”

Här lägger Hans i vanlig ordning krokben på sig själv när han går ut stenhårt och hävdar att när ett beslut har fattats så går det inte att ändra på, för det är ju demokratins spelregler! Min fråga är dock hur det då kan komma sig att det beslut som redan var fattat i Kommunfullmäktige gällande F-6 skolan i Bullmark inte följde samma demokratiska princip? Här fanns det ju faktiskt ett beslut om att bygga en F-6 skola och en helt ny förskola och pengarna var redan öronmärkta och inte i någon preliminär budget, som Hans vill få alla att tro, utan i den av kommunfullmäktige fastställda investeringsplanen. Att låta För- och grundskolenämnden fatta ett beslut som strider mot detta är inte tillåtet enligt kommunallagen och det borde Hans Lindberg ha koll på. Men det är väl tyvärr så att vår nuvarande ledning hittar på sina egna demokratiska spelregler vartefter behov uppstår…

När man läser nästa uttalande så är det svårt att bestämma sig för om man skall skratta eller gråta!

Så jag nöjer mig med att konstatera att beredningen var obefintlig och att beslutet skulle vara demokratiskt fattat är ren och skär bullshit!

”För- och grundskolenämnden med helhetsansvaret har efter en gedigen beredning i detta ärende fattat ett demokratiskt beslut.”

Som sagt på svenska tror jag vi kallar det att ljuga…

Det sista uttalandet är riktig intressant!

Det är ju ingen hemlighet att Gravmark-Bullmarks S-förening har haft en annan åsikt i skolfrågan än S-ledningen. Vi har fått rapporter om att de blivit rejält åthutade och tillsagda att hålla tyst. Den senaste vändningen här är dock att S-ledningen totalt lurat lokalföreningen med löften om att mellanstadiet i Bullmark skulle få finnas kvar. När beslutet var klart visade det sig dock att det fanns särskilda villkor som gör löftet helt verkningslöst i förlängningen.

”Vi kan tycka olika men vi måste ändå alltid behandla varandra med respekt. Det är oerhört viktigt att behandla alla människor med ett människovärde och respekt – och det har även politiker rätt till!”

Hans säger alltså att politiker har rätt att behandlas med människovärde och respekt men han och övriga S-ledningen anser uppenbarligen att detta inte gäller dem. För de verkar ge sig själv rätten att behandla både medborgarna och sina egna medlemmar precis hur de vill så länge det gynnar deras egna syften.

Om det är det här Hans Lindberg anser vara människovärdigt och respektfullt så är jag ganska övertygad om att många av S-väjarna kommer att snegla på andra alternativ vid nästa val!

Nej, Hans det är nog tyvärr så illa att du helt missförstått det här med demokrati, respekt och människovärde…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.