Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Sveket…

…mot den lokala S-föreningen!

IMG_1480Det är många som inte fått ta del av hela bilden när det gäller det fula spelet bakom S-ledningens förräderi gentemot sina egna medlemmar i Gravmark-Bullmark S-förening. Medierapporteringen har bara gett oss den förljugna propagandaversionen som den politiska ledningen vill förmedla.  Därför kommer en liten kort resumé att presenteras här.

Den lokala S-föreningen ville precis som oss övriga här ute i byarna att den beslutade F-6 skolan i Bullmark skulle byggas precis som det var bestämt. Moa Brydsten och S-ledningen ville av oklara skäl något helt annat, men de hade nog aldrig kunnat ana att den samlade folkopinionen skulle bli så stark som den blev, när de mot allt sunt förnuft drev igenom beslutet att lägga ner mellanstadiet i Bullmark. Så efter att inledningsvis ha kört över lokalföreningen med buller och bång valde de efter en rejält skakig resa trots allt efter ett tag att sätta sig ner och diskutera frågan med lokalföreningen. Detta utmynnade i ett ”löfte” om att mellanstadiet skulle få finnas kvar i Bullmark.

Yra av glädje och stolthet författade då S-föreningen ett brev där det först och främst informerades om att de tillsammans med S-ledningen hade löst skolfrågan i Bullmark. Förutom detta så ägnades en stor del av brevet till att tacka Moa Brydsten och den så fantastiska S-lednigen för deras enorma politiska välvilja och deras storslagna insatser för att säkerställa bygdens framtid…

Intressant dock att brevet delades ut samma dag som mötet i För- och grundskolenämnden hölls. Jag har en bestämd känsla av att det varit helt andra tongångar och att den extremt överdådiga hyllningen till Moa Brydsten och alla i S-toppen hade stockat sig i halsen på lokalföreningens representanter om de valt att vänta en dag eller två med att leverera brevet.

För när väl tjänsteskrivelsen med beslutsformuleringen blev känd så tyckte jag riktigt synd om de stackare i S-föreningen som i god tro medverkat i S-ledningens maktspel, som endast syftade till att döva opinionen och splittra folkinitiativet för folkomröstning. För det kan inte råda något som helst tvivel ens bland de mest trogna socialdemokraterna, Moa och S-ledningen har duperat dem totalt på ett riktigt ruttet sätt.

Ytterligare en anmärkningsvärd detalj i denna soppa är som jag skrivit tidigare att alla de partier som röstat för en nedläggning av mellanstadiet i Bullmark involverades i detta upplägg medan alla partier som oförtrutet arbetat för att behålla mellanstadiet hölls helt utanför! Är inte det lite märkligt om nu alla nedläggningsivrarna helt plötsligt ändrat sig och faktiskt vill skapa en långsiktig lösning? Men det kanske bara är jag som är misstänksam och negativ, eller???

Jag ska inte trötta ut er mer än nödvändigt så här kommer ordalydelsen från beslutet:

”Att elever i åk 4-6 inom Bullmarks skolas upptagningsområde går kvar i nuvarande Bullmarks skola, dvs efter 2018. Detta under förutsättning att behörig och legitimerad personal fortsatt finns att tillgå eller att större investeringar i lokalerna inte krävs.”

Det finns många som ser detta som en seger och visst kan detta ha förlängt tiden som Bullmark tillåts ha kvar mellanstadiet en aning. Men att en skola som var i så dåligt skick att det beslutades att den skulle ersättas helt plötsligt skulle vara en långsiktig lösning är knappast troligt. Särskilt inte med tanke på att beslutet villkoras med att det bara gäller så länge inga större investeringar krävs. Hade S, M, L, Mp verkligen velat ha en långsiktig lösning hade inte ärendet hanterats så här och beslutet skulle definitivt ha varit annorlunda formulerat.

Under mötet i För- och grundskolenämnden efterfrågades någon form av underlag till beslutet t.ex. den konsultrapport som borde finnas från den externa konsultens granskning av den gamla utdömda skolan som innebar att skolan ansågs duglig igen. Svaret som gavs var att det inte fanns några underlag eftersom ärendet hade hanterats under extrem tidspress! Om de nu ändrat sig och ville göra det rätta varför hade de då så förtvivlat bråttom att forcera fram ytterligare ett idiotiskt beslut? Jo, av den enkla anledningen att de ville försöka bli av med folkstormen som hotar dem. Att de sedan löser det här på det enda sätt de verkar behärska, genom lögner och översitteri är ju ytterst beklagligt för oss alla i Umeå.

Vi har pratat om deras mörkläggning och dimridåer tidigare och det är något som de verkar vara fast beslutna att fortsätta med. Skillnaden nu är dock att detta verkligen skriker ut den desperation som finns i S-ledningen för att inte ”förlora” denna fråga. Att det är desperation finns ingen tvekan om. Det ryktas ju faktisk om att tjänstemännen sedan länge idkat vadslagning där ingen verkar tro på att politikerna skulle få igenom sin fullständigt idiotiska plan med tanke på den enorma och befogade folkstorm som väckts.

Kära S-ledning valet närmar sig och folkopinionen kommer inte att lägga sig, så vad blir ert nästa drag…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.