Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Hat-Centern har kidnappat det sunda förnuftet

Det är oroliga tider i världen och här hemma i Sverige ligger det en våt filt av hat och moralpanik över samhällsdebatten. Hur ska en vanlig Svensson förhålla sig till det som händer när det från högerkanten ropas om att ”Hatvänstern” har kidnappat det offentliga samtalet och lagt beslag på måttstocken för vad som är rätt och fel. Samtidigt som vi från vänsterkanten får höra att ”Hathögern” är rasister och troligtvis nazister hela bunten samt att deras nättroll härskar över praktiskt taget hela internet.

Följer man debatten så är det lätt att tro att det inte finns några andra åsikter än de som förs fram av dessa två polariserade ytterligheter. Men riktigt så enkelt är det ju faktiskt inte! Jag tror att det uppstått ett vakuum mellan ytterligheterna där de flesta vanliga människor inte ens vågar säga flaska av ren rädsla att förknippas med någon av dessa ytterligheter. Så vi har alltså en situation där många av oss inte vågar uttrycka våra egna åsikter av rädsla att säga ”fel” saker. Det här bådar ju verkligen gott inför framtiden, för ingen vill väl ändå leva i en demokrati där medborgarna faktiskt vågar göra sin röst hörd. Hur skulle ett sådant samhälle kunna fungera???

Den bistra sanningen är att såväl ”Hathögern” som ”Hatvänstern” är medskyldiga till att ha kidnappat vanliga människors rätt till att tryggt våga uttrycka sina alldeles egna åsikter. För mig som i sakta mak lallar på i mina egna tankar medan jag plöjer någonstans i mittfåran känns den här samhällsutvecklingen väldigt märklig. Så jag blev väldigt glad när jag slutligen hittade en ”hatinriktning” som matchade mina åsikter – Nämligen Hat-Centern…

För er som inte känner till Hat-Centern kommer här nedan ett axplock från deras extrema ideologi:

  • Hat-Centern avskyr att det fria ordet inte tillåts vara grunden i en levande samhällsdebatt.
  • Hat-Centern avskyr när makten hamnar allt längre bort från medborgarna
  • Hat-Centern avskyr när människors frihet hotas – Bort med förmynderi och påtvingad kollektivism.
  • Hat-Centern avskyr när människor inte ges rätten att bygga sin egen framtid varhelst i vårt avlånga land de vill.
  • Hat-Centern avskyr när människor inte ges likvärdiga möjligheter att växa upp, gå i skolan, arbeta, bo och driva företag i hela vårt land.
  • Hat-Centern avskyr att kraften i en levande landsbygd inte används för att bygga ett hållbart samhälle

Om ni, precis som jag, är oroliga för vad den pågående polariseringen kommer att göra med vårt samhälle så är det nu hög tid att göra mittfårans röst hörd. För nu behövs det sunda förnuftet mer än någonsin…

Robert Axebro,
”Hat”- Centern, Umeå

3 kommentarer

  1. Basic Rules

    Vad är detta om inte ren och skär populism som bedrivs från Tavelsjö Socken, eller en annan sida på samma mynt (S) = skratt.

    Då det gäller ”hatvänstern”, så har den fått fäste på ett direkt otrevligt sätt i viss liberal press exvis hos två av Expressens krönikörer och deras följeslagare Advokatförbundets Anne Ramberg, dvs på etablissemangsnivå.DET är allvarligt !

    • Jonas E

      Vad hatar hatvänstern ?….. vad är egentligen hatvänstern ?…. för oftast så tycks definitionen vara den samma som för vilka som är PK – de som påtalat fakta som ”vissa” inte gillar !.

  2. Pingback: 3hydrogen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.