Jonas Sjöstedts kulturdebatt.

Läs Sjöstedts artikel i VK 14 jan. och gläds över att det äntligen finns en partiledare som bryr sig om de problem som finns på landsbygden. Med de kunskaper JS har om Västerbotten tänds en strimma av hopp om en positiv utveckling även för oss i den glesaste glesbygd. Från länet har vi sett hur våra folkvalda försvinner så fort den egna riksdagsplatsen blivit tryggad. Det finns naturligtvis undantag, kommer ni ihåg John Andersson (v) från Dorotea som kämpade tappert för glesbygden. Nu är det Jonas Sjöstedt som lyfter glesbygdsfrågor. Det finns liberaler som kommenterat JS artikel med syfte att skjuta budbäraren, det är uppenbart att glesbygdsfrågan inte är särskilt prioriterad bland liberaler, precis som c vänt landsbygden ryggen och numera intresserar sig mest på att lancera  en Svensk "haremsidé". Med det kvinnounderskott som finns i glesbygd är även detta en storstadsfråga för c.

Jag förstår att det är pinsamt för liberaler och andra borgare att V tidigare genom John A och nu genom Jonas S visat sig vara de som värnar om att hela Sverige skall leva. Fast det är klart c, fp, kd och sd kanske har fullt upp med att "bära fram matskålarna" till hövdingen  Rainfeldt, allt för att klamra sig kvar i maktens korridorer.  

Jonas S kommer till Tärnaby under mars månad för att på ort och ställe ta del av just våra problem, detta är väl ett bevis på att han är  medveten om att även den LILLA människan kan ha STORA frågor.

7 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Haremsidé var ett bra ord. Men jag har en känsla av att det ska vara jämlikhet. För varje harem med en man som äger 5 kvinnor måste i jämlikhetens namn finnas harem med en kvinna som äger 5 män. Och dessa män måste fråga haremsfrun om lov för att gå ut och då vara täckta så endast ögonen syns. Blir det inte jämlikhet här kommer det att innebära ett överskott på ett kön. I arabvärlden torde det därför vara ett stort antal män som inte har någon kvinna och som då i stället skaffar sig kulspruta och dödar otroende och feltroende som tidsfördriv och för att hamna i paradiset när de ändå inte kan hamna i en äkta säng?.

  2. Östen Stenlund

    Nu har jag läst Sjöstedts artikel. Den var bra men stannar det med att, ”vi politiker vet hur det är”, och sedan händer ingenting? Jag har tröttnat på politikers medkänsla. Vi som bor här i vårat Lappland, vi måste ta tillbaka förvaltningen av vårat land. Det vill säga områden som staten nu förvaltar utan äganderätt. Se jaktlagen § 10A, med äganderätt följer jakträtt. EU-s Lissabonavtal har vi som stöd för detta. De flesta av oss fast boende kan visa släktled bakåt in i skatteland och åboland som är under enskilt ägande. Staten har ingenting här säger JK. TV visar från Grand Hotell i Stockholm mat med råvaror från vårat län, Ella Nilsson säger att Gotland och Dalarna har fallit från på grund av för lite råvaror, man vi klarar det. Nog ska vi väl kunna förvalta vårat eget ägandes landskap Lappland. Vi måste frigöra oss från statens förmynderi. Östen Stenlund.

  3. Maxim Gorkij

    Gokväll!

    Visst är Jonas S men framförallt John A från Dorotea värda att ta på allvar när det gäller glesbygdsfrågorna.
    John var väldigt redig när det begav sig. Framförallt när det gällde flyget till Inlandet var han väl den ende lokale förmåga som nyktert konstaterade att det faktiskt fanns en befintlig flygplats i Gunnarn.
    Han ville sammanlänka inlandet med Arlanda genom att mellanlanda de dagliga SAS- turerna till och från Kiruna.
    I stället blev det annat. Tror någon att det långsiktigt är bärkraftigt att gräla flyg mellan Lycksele, Vilhelmina, Hemavan m,fl? Jo ropar väl någon liberal C-märkt dam från Vilhelmina men samtidigt glömmer vederbörande den vinst i infrastruktur som ett bättre vägnät till och från Gunnarn hade inneburit.
    Centerpartiet! Dom kan sitta på sin Sturplan, och sitta kvar där. Med sig till bordsgranne kan dom haffa någon en Folkpartist för Liberal tankesmörja.
    Men en sak glömmer du B-G B! Säger dig följande namn något?
    Erik-Uddo Jakobsson. Gösta Skoglund. Thore Sörlin.
    Bruno Porooma. Listan kan göras längre. Norrländska riksdagsmän från kust till fjäll. De stred och fick till relevanta resultat.
    Och dessas partibokstav matchar med råge.

    Maxim

  4. Bengt-Göran Burman

    Svar till Maxim Gorkij (2013-01-20 23:35)
    John Anderssons kamp för en inlandsflygplats var väl genomtänkt, som du säkert vet var det kommunpolitiker i grannkommunerna som endast såg till det egna reviret och stred var för sig. Det var det revirpinkandet som blev dödsstöten för Gunnarns flygplats.

  5. Maxim Gorkij

    Du har helt rätt!
    Neddragen gylf för att hävda sitt revir var vad Yngve, K-G och nu denne Åke Nilsson laddat med genom åren och till sin hjälp har de numera Madamen från Goli(c)en, men hon sitter på huk.

    I alla fall så borde dessa små inlands och fjällkommuner sammarbeta fram en sammanslagning.
    Då kan vi på sikt matcha kusten.

    Huka dig Lennart Holmlund, nu lADDAR vi om!

    Ha det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.