Ett tärande Norrland

Tärande Norrland är ju något vi norrlänningar ofta får höra från främst 08:or. och andra sörlänningar.  Nu är det faktiskt bevisat, vi är jävligt tärande. Skellefteå mot Luleå i SM-final i hockey, så mycket mer tärande för 08::ottor, Göteborgare och andra sörlänningar  kan det väl inte bli. Men på något vis kan vi ta den stämpeln, tärande men ändå bäst på något vis. Det är nära till hands att jag känner lite skadeglädje  nu just för att Norrland är odiskutabelt bäst. Här finns hårdheten och krutet som bara växer i styrka, byråkrater och partiska 08 journalister kan slänga Er i väggen, Norrland är BÄST. 

Återstår bara ett litet orosmoment, tänk om någon ambitiös CHEF på Länsstyrelsen i Umeå har synpunkter på att detta är fel och anmäler SM-finalisterna för brott mot fan vet vad, det kan ju strida mot någon odlingsgränsparagraf som ite har med saken att göra.

Tack till Skellefteå AIK och Luleå Hockey för underhållningen.

 

7 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Att vi är bäst i ishockey beror på att vi i AC och BD-län fortfarande har älgkött att äta. I resten av landet föder de upp vargar med älgköttet och människorna blir då försvagade av bristsjukdomar. Kalla in WHO!

  2. B.Eriksson

    Instämmer till fullo i hyllningskören, torsdag,fredag och nu lördags rysare alla tre, men vi får inte glömma bort Björklöven i det hela,publiksiffrorna visar att intresset är på topp oavsett i vilken division man spelar i, När det gäller L-styrelsens roll i det hela tror jag vi kan känna oss ganska säkra att det inte kommer några nya paragrafer,eftersom deras tjänstemän spelar i en så låg divison och saknar allt vad suppotrar heter.Är däremot lite orolig för vad N-vårdsverket kan hitta på när det gäller våra rovdjur, för där har djuren en stor suppoterskara av 08:or och sörlänningar som genom akademiska kunskaper införskaffat framför en dator, tror sig veta det bästa för oss norrlänningar.

  3. Bengt-Göran Burman

    Svar till B.Eriksson (2013-04-07 14:19)
    Klart att du har rätt i att det finns skilda divisioner mellan byråkrater och vanligt folk. Ett Björklöven på väg in i hockeyns finrum är bara att gratulera, Norrland blir ännu mera tärande. Det kanske blir regeländringar för att stoppa Norrlands framfart och det är här byråkraterna kommer in i bilden.

  4. Laila Johansson

    Hej Bengt-Göran!

    Va´kul att ”se” dig efter alla år, minns ej hur många?!
    Att du lever och har det bra, du och de dina!
    Din syster Stina träffade jag senast, när min syster fyllde 70, för tre år sen.
    När sågs vi senast, minns du?
    Jag minns i alla fall att du var min första förälskelse, ”Kärleksbrev i sanden” kommer jag ihåg att du gillade?

    Själv bor jag i vackra Härnösand med mina två katter, och har aldrig trivts och haft det bättre som ”fattigpensionär”!

    Ville slänga ner några rader, lite nostalgi från förr!
    Ha det så gott hälsar
    en gammal vän från förr,

    Laila

  5. Jan

    Det där med att vi är tärande har du fått om bakfoten. Dålig självbild är vad det handlar om. Det är klart att de investeringar som är nödvändiga för att få snurr på landet sällan kommer härifrån. Få miljardärer väljer att bosätta sig här och större företag har som regel huvudkontoren någon annanstans. Detta även om deras rikedomar i många fall har sitt ursprung i norra Sverige.

    Vår landsända är, med exportindustrier, råvaruproduktion och energiproduktion, den ekonomiska basen för hela vårt välstånd. Vi låter dem ta del av våra rikedomar i solidaritet med våra bröder i söder som inget fick.

    Slå dig för bröstet och inse att du är bäst i landet och kanske bäst i hela världen. Dessutom vet vi uppenbarligen ett och annat om hur man spelar hockey!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.