P-vakt. Yrke eller psykisk sjukdom?

På ett klistermärke på ett fordon jag tittade på igår stod det "P-vakt. Ett yrke eller psykisk sjukdom"

Jag och min familj satt och avnjöt lite parisare utanför COOP på Ersboda igår. Jag har vid ett flertal tillfällen iaktagit den p-vakt som idag va i tjänst där på parkeringen och även hört andra berätta otroliga historier om honom och hans sätt att jobba på.

Min bedömning: – Han kan inte må bra.

Den p-vakten måste älska sitt arbete och få en enorm "kick" av att få visa sin makt över bilisterna. Vi satt och tittade på honom hur han smög mellan bilar långt från p-förbuden med ögon på de stackare som tillfälligt stannat nära bolaget och entrén till COOP.

På avstånd fyllde han i p-boten och sprang sen fram och överaskade bilisterna med ett leende. Alla bilister han gick fram till vart ju oerhört arga vilket antagligen gav denna nitiska man en extrakick, troligen det närmaste en orgasm han någonsin varit.. Vissa tog inte ens emot boten då de ansåg att han uppförde sig mycket illa och inte värdigt sin uniform.

Att en människa som han kunnat springa runt på COOP under så lång tid utan att ledningen funderat över hans tjänsteutövning och att ingen ännu råkat köra över han*S*

Helt otroligt att man kan känna sig tillfreds med sig själv över att "ta fast" så många bilförare och dessutom med det bredaste leendet och med en sånn överlägsenhet?

Tur att alla p-vakter inte har denna som förebild utan bär sin uniform på ett mer ärbart sätt.

Godmorgon.

//Big Papa

 

 

5 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Aningens hemskt tycker jag att det är att du pratar på det sättet om en person som faktiskt utför sitt jobb. En p-vakt ger ju faktiskt bara böter till de som SKA ha p-böter. Det vill säga: Felparkerat.
    Och som i alla serviceyrken.. varför skulle han inte vara artig med ett leende på läpparna? Det är väl om något ett korrekt uppförande oavsett du är p-vakt eller kassörska på ica?
    Om han INTE skulle lappa felparkerade bilar så är ju detta tjänstefel och DÅ skulle han vara fel person på fel plats. Människor med ”hat” mot parkeringsvakter är ju faktiskt de som har problem. INTE de som jobbar med det. Ett jobb är ett jobb liksom. Han jobbar som P-vakt och jag tror att han gör det ganska bra dessutom.

  2. Mikael Bergström

    Svar till Helena Nilsson Springare (2009-08-22 07:50)
    Klart alla ska följa lagen och han ska göra sitt jobb, men jobbet går att göra på många sätt. Till att börja med kan P-vakten ta reda på anl till bilistens agerande innan han fäller sin dom. Kan ju finnas anl ibland. Gömma sig mellan bilar sen bara hoppa fram med bot klar och ett sarkastiskt leende anser jag vara oprofessionellt iaf.

    Tror att man kommer längre om man pratar med varandra innan man dömer. Och jag har pratat med p-vakten 2ggr, han är bara arg och oresonabel. Men mig har han inte bötat ännu iaf. //BP

  3. Janne

    Jag håller med Helena. P-vakten gör sitt jobb, hur skulle det se ut om han började tjafs med alla som gjort fel. Han skulle må ännu mer dåligt då. Om du känner dig felbehandlad går det att överklaga och dra sin snyfthistoria där. Jag tycker också att det är för dj-t att bli bötfälld men har nog gjort rätt för det då. Å andra sidan finns nog med GRATIS parkering där bara man orkar gå!!

  4. Joakim Sundbom

    Hej där jag kan inte förstå det beteende som du beskriver emn jag kan däremot berätta att jag har mött många trevliga parkeringsvakter från UPAB och de har tyckt det är viktigare att påpeka min brist på förståelse för parkeringsreglerna än skriva en bot, vilket har fått mig att sköta mig bättre och tro det eller ej men mitt stadiga konto för p-boter är nu nere på 0 (noll)kroner utan att jag känner jag gör speciellt stora uppoffringar. Däremot så har vi boende på böleäng (läs tranbärsvägen) begåvats med en patrullerande lögnare, vilket jag kan bevisa då jag lekt privatspanare på honom och konstaterat atnigen är han brosa med stålamnnen och ser genom biler eller så är det något konstigt, för han kan på 10 meter snett bakom en bil läsa alla 4 ventilers inställning…
    Men det är en parantes egentligen.
    Jag gillar UPAB´s nya stil och tror att personen som var hos oss gått vidare ie n annan branch för nu är det ingen skum smygare här klockan 23 på kvällarna längre 🙂
    Jag måste motvilligt hålla med helena, böterna ska ut och killen ska vara positiv, det ingår i serviceyrket – positiv inte hånfull.
    Killen som patrulerar Icamaxi får mycket skit och jag tycker han var trevlig, när jag själv säger åt någon att det kostar bölter stå där så stirrar de på mig eller säger något riktit dumt… smarta är inte alla med körkort helt enkelt!
    Trevlig helg!!

  5. Anders

    En parkeringsvakt måste ju naturligtvis utföra sitt jobb, MEN de finns bra och dåliga p-vakter. Jag har haft oturen att råka ut för en väldigt otrevlig p-vakt. Jag parkerade fel vilket gjorde att en person ringde efter p-vakten så när jag skulle fara kom p-vakten, han steg ur bilen och röt SURT till mig: Har du inte lärt dig att parkera! sedan gick han RUNT MIG å la p-boten på rutan, är de normalt?!?
    Och jag skulle inte tycka att en p-vakt va speciellt positiv om han kom med ett brett leende å tycka att de va skitkul å ge mig en p-bot. Skulle uppleva p-vakten mer positiv om han va precis som vanligt å förklarade varför jag får min p-bot lugnt å försiktigt.
    De finns nog rötägg inom alla yrken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.