Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Vi föräldrar

Efter att jag tagit en morgonprommis med hundarna åt jag frukost tillsammans med en Vi föräldra tidning. Jag tycker det är så fantastiskt konstiga frågor i sånna där frågespalter -är jag normal fast jag ammar min 1 åriga dotter – kan mitt barn leka i vattenpölar utan att bli sjuk….

Nä skärp er föräldrar lita på er själva! De vi kan göra utan att dö eller bli sjuk klarar väl ditt barn av. 

Jag kan bli sjukt irriterad över föräldrar som så fort barnet trillar eller det blir minsta lilla bråk mellan deras barn och något annat ska vara där och trösta eller för den delen skälla på det andra barnen.

Jag vet barn som är riktigt duktiga på att retas fast de är super små sen ger de andra barnet igen och naturligtvis är det barnet som ger igen som får skäll av föräldern till det retsamma barnet. Man ser de om och om igen i lekparken eller förden delen förskolor.

Jag själv är ett mellan barn, fast mina äldre bröder är 9 & 10 år äldre så där va de nog aldrig bråk. Men jag har en lillebror oxå!! Som bara är 2 år yngre, där va de bråk jämt. Han kunde reta mej tills jag va helt galen av ilska och så gav man igen med en smäll eller ett nyp å naturligtvis gick han å skvallra och jag fick skäll. Fast jag tror att på slutet så förstod mina föräldrar att de va så och sluta skälla på mej hela tiden. De här har jag mycket i tankarna när Cornelia och Theodor bråkar. Så jag försöker verkligen att inte bara skälla på Cornelia än fast jag har nog sätt att hon retas oxå.

Nä ibland skulle man spela in en händelse tex i lekparken och visa i efterhand för vissa föräldrar så de verkligen få se hur de hela gick till. 

De pratas ju ofta om att man ska införa körkort på hundar. Men barn får man skaffa hur som helst, ja jag vet par som har adoptera och får gå värsta skolan för att kunna ta hand om sina barn…. Men vi då som "bara" skaffar barn??!!

På måndag börjar Theodor på sitt nya dagis, som har ett väldigt bra ryckte om sig. Men nu när man har byggt upp sin "status" på det gamla dagiset. ( 6år ) Nu måste man börja om igen å lära känna föräldrar och känna av föräldrar så man inte trampar på deras ömtåliga tår. Nu känner vi några så de kommer ju att underlätta lite.

Nä nu blir det solen tillsammans med massa andra föräldrar och barn på någon strand.

Lev å må ludentå!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.