Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Tur att man har kameran.

Tur att jag släpat med min kamera övrallt efter vi fick Cornelia för 7 år sedan!! Sitter och tittat på bilder som ska stå på Kökssoffan som pappa ska begravas i. Har fått några förslag av mina syskon vilka bilder  de vill ska vara med.

Man hittar rätt många bilder som jag glömt att vi hade. Det är väl det bästa med digitalkamera att man lägger in bilder på en hårdisk å sedan sparas de i all evigehet!! Eller nått sånt.

Innan vi bilda familjer vi Öbergsbarn så träffades vi alltid på midsommarafton i Gräsmyr. Detta va en fantastisk tradition som tyvärr gått i graven, ja sista gången vi träffades på midsommar var sommaren innan Theodor föddes. Had föddes på midsommar 2009… Så det är ju så klart trist tycker jag som är en familjemänniska.

Vi träffdes till eftermiddags fikat kl 14 typ och åt tårta. Sen grilla vi och efter det så spelade vi alltid brännboll…. Jag har haft med mej Fia nåt år och mina andra syskon har haft med sig sina vänner. För i vår familj är alla välkomna gammal som ung.

Pappa hade en "bästis" hemma i gräsmyr och det va farbror Martin. Mina barndomsvänner Ulrika och Peters morfar som bara bodde ett stankast i från oss.

Jag minns sista året när han var själv efter Tant Lilly hade gått bort. Då kom han gående efter vägen som så många gånger förr för att bjuda till sig själv en lite hutt. hahaha Pappa bjöd så gärna.

Har en fantastisk bild på dem när de står och Kikar på när vi "unga" spelar brännboll.

 


Pappa hde en förkärlek till gamla gubbar å Kärringar…


 

4 kommentarer

  1. Jennie

    Jag blir alltid lika rörd när jag får läsa det du skriver om vår pappa älskade syster! Du skriver minnen jag själv glömt av. Tack för att du påminner mig om de Goa stunder vi haft med pappa!!

  2. Cecilia Brönemyr

    Svar till Jennie (2012-10-21 20:46)
    varsegod lillasyster! Jag bjuder gära på en massa goda härliga minnen från den galna härliga gubben. Det kommer nog mer eftersom…. Rätt skönt att skriva av sig sen att ni läser är ju ett plus.
    Puss och Kram!!

  3. Camilla Sjölander

    Fint skrivet. Fokonsten är så underbar och särskilt till att fånga ett minne. Gammla foton kan plocka fram ett minne som kanske var glömt. Bara genom att se en bild kan man minnas, lukta eller känna.
    Förlorade min pappa tidigt i livet,13år gammal. Tackar att det finns så många fotoalbum att bläddra igenom. Ett sätt att kunna minnas och känna han nära igen.
    Jag fotar själv familj och ögonblick som en papparazi. Men tiden går så fort så det är skönt att kunna frysa den i ett foto ibland 🙂

  4. Cecilia Brönemyr

    Svar till Camilla Sjölander (2012-10-23 09:36)
    Ja foton är verkligen viktigt för att kunna minnas. Nu kommer kameran att följa med och användas ännu flitigare så man inte missar nått härligt ögonblick.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.