Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Lösa hundar sticker i folks ögon

 Hos oss bor två hundar Sidra och Hejsan. De två damerna går ofta utan koppel för vi anser att våra hundar är så pass lydiga. Kan förstå att det sticker i folks ögon att de är lösa och efter 13 år som hundägare så har man lärt sig se på människor som är hundrädda och kopplar jag givetvis hundarna. Man har mött många idiotet till hundägare ute efter vägarna bla en gång när mina hundar lekte i snön så ser jag hur en schäfer smitet sig från sin ägare och hoppar på Hejsan bakifrån och riktigt biter henne. (som tur i hennes halsband) Sidra (hejsans mor) Blir så vansinnigt arg på hunden (har aldrig då eller nu 5år senare sett henbe så arg. Jag får stopp på Sidra och försöker få bort monstret.  Var på ägaren kommer (en ung blond stenhög tjej med kille) säger håll koll på dina hundar! 

Hur fan är man funtad då??? 

Idag hände det typ igen En hund smitet och hoppar på Sidra varpå Alfan får slita tag två gånger i kopplet.  Sen har ägaren mage att säga att det va Alfans fel!??!! Har man otur när man tänker då eller?  Sen att man säget att det ör provocerande för dennes hundar att våra är lösa och går fot bredvid oss?! 

Ja hundar och barn väcket ilska och hårda känslor hos många! 

2 kommentarer

 1. En funderare

  Man kan ju säga mycket om det där. Men man kan ju läsa på Bostadens sida om det där med hundar…Ni ser ut att bo uppe på Rådjursvägen någonstans…

  …”Koppla alltid din hund inom bostadsområdet och i trapphuset”
  Länk till ovanstående text finns här:
  http://www.bostaden.umea.se/hyresgast/trivas-med-grannarna

  Att sen insinuera att andra människor är ”… dum i huvudet” känns väl si så där civiliserat då man skriver för länets största dagstidning.

  Just sayin´ att du har skrivit betydligt bättre saker än så där.

 2. Cecilia Brönemyr

  Svar till En funderare (2013-03-26 13:27)
  Tack för länken.
  Men om jag nu har hunden okopplad eller kopplad och ändå hoppar en annans ägares hund på min hund så borde det ju inte vara mitt fel eller mina hundars fel. Jo jag har börjat lära mig att andra alltid kommer att tycka och tänka om mitt sätt att formulera sig. Men det är ju det bästa med att bo i sverige. Tryckfriheten, prisad vare gud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.