Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Är så stolt över vår hund!!

Idag har jag med mej Hejsan Svejsan på jobbet. Vi tog hojjen eftersom resten av familjen ville ha bilen och det går ju bra.

Har ju 6.5km till jobbet så jag fick slå ner på tempot lite för att flickan min skulle palla hela vägen. Var sjuk motvind HELA VÄGEN.

Jag tycker det är SÅ mycket lättare att cykla med Svejsan utan koppal efter cykelvägar som den efter nydalasjön tex. I dag fick jag verkligen bevis på detta eftersom man möter folk som både går och cyklar samt cyklar om folk hela tiden.

Vad som är bra med att hon är lös??!?

Jo när jag har sagt FOT så springer hon fot tills jag säger nått annat komando även om vi möter människor, hundar, katter, hästar ja allt som rör sig så vet hon att det är mina order som gäller.

Sen så om vi möter nån som går på våran högra sida av vägen så ber jag Hejsan att springa över på vänster sida av mig och fot. Vilket hon snabbt gör. Jag ska ge en händelse ur dagens cykeltur.

Vi har cyklat förbi infarten mot kinabron, då ser jag en kvinna med en rottis och en schäfer som står på vår högra sida, samtidigt möter vi en cykel med cykelvagn på vå vänstra sida. Vi låter Cykeln passera, jag ber Hejsan att dra över på Vänstersida. Ju närmare vi kommer hundarna ju längre ut på sidan springer Donnan min. 20m fram står 2 girls med en Jack russel. De ser osäkra utjag ropar att de kan stå stilla på min vänstra sida, sedan ber jag Hejsan springa över fot på höger sida, vi cyklar förbi. 15 m fram möter vi två cyklar på vår vänstra sida, hejsan håller fot. 10m till så möter vi två äldre par på vår högra sida. jag ber Hejsan komma över på vänster sida och fortsätta fot. Sekunden efter är hon över och fortsätter fot.

Det ena äldre paret sa. Tänk om alla hade sån koll på hunden som du. Bra jobbat!! (oj vad glad jag blev då!) Hann få ur mig ett tack och berömde lilldonnan vår <3

Väl på Jobbet har hon varit med en annan personal samt några brukare på Hundcafet Stallet och Jag gav kopplet till en av brukarna och sa nu har du ansvaret över henne ( ja naturligtvis har min kollega koll.)

När de kom hem berättades de stolt att alla skött sig exemplariskt och Hejsan hade fått hundfika av Brukaren och än fast några andra hundar busat och stojat på där inne så satt hon tryggt bredvid brukaren.

Så sjukt nöjd över vår donna att hon är så trygg i sig själv

untitled

 

2 kommentarer

  1. Annelie

    Oj så bra jobbat! Hoppas vi också kan komma dit en vacker dag… Just nu är allting (läs:alla hundar) mycket mer intressant än att bara hänga med matte eller husse. Vi jobbar vidare, men ni ska veta att vi är aningen avis….;-))

    • Cecilia Brönemyr (inläggsförfattare)

      hahaha ja de är ju faktiskt rätt mycket jobb bakom det hela. men hon hade oxå en klok mor att lära sig av. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.