Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Barnglasögon

Fantastiskt att de har utvecklats sig inom barnglasögon branschen och inte bara har Bamse och Kalle Anka numera!!

Eftersom sonen visade sig ha brytningsfel på vänster öga var det bara att börja titta runt efter glasögon som han gillade. Han älskar grönt, gult och orange så valet för honom var inte så svårt när han först såg ett par gröna bågar med Yoda i Star Wars och etT par orangea med Star Wars loggad. Hahaha så nu sitter de på och jag upplever att han tycker det är rätt skönt.

image

image

3 kommentarer

 1. Igelkottmamman

  Ja, det har verkligen gått framåt i glasögonutbudet. Jag fick glasögon när jag var 3½ och då fanns det tre par att välja på i butiken minns jag. Ett par röda, ett par ljusblå och ett par rosa.

  Jag misstänker lite att vår dotter också ser dåligt för hon går alltid och ställer sig så nära TV:n (och inte bara när brorsan är i samma rum så det kan inte vara för att retas). Vet du var man ska vända sig? Går man till en optiker, ögonmottagningen, barnmottagningen, BVC eller vårdcentralen? Får man betala hela synundersökningen och glasögonen själv?

  • Cecilia Brönemyr (inläggsförfattare)

   Vi gick på vårdcentralen och provade synen, därifrån fick T en remiss upp till ögon på sjukhuset som i sin tur skrev ut en remiss till valfri optiker och vi valde specsavers eftersom man får två par för samma pris som ett. Tror man fick 800 kr så med extra repskydd på båda som kostade 150 per par betalade vi 500 för allt. Alltså 100kr för själva glasögonen. Skitbra!!

 2. Igelkottmamman

  Oj, det var verkligen inte så farligt! Tack för detaljerna! Guld värt!
  Jag tänkte att vi skulle få punga ut med några tusen. Fast hur dyra glasen är kan iofs bero på synfel också och specialslipningar, men skönt att veta att det inte behöver bli dyrt… om hon över huvud taget ser dåligt. Jag hoppas det finns en annan orsak till att hon står nära TV:n. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.