Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

tyckare och annat pack

Det här med att höra omvägar att man är si och så kan man såklart välja att ta på olika sätt så även jag.  När folk pratar om en som om de känner en fast de egentligen inte har en j@vla aning är mest störande fast samtidigt väldigt underhållande oxå.

I mitt yrke som många andra måste man ta en del beslut som i efterhand är helt fel fast de i stunden kändes helt rätt. Likadant är det i ens privatliv när man har barn som sticker ut från den ”normala” formen. När jag va på föreläsning för ett tag sedan sa Bo Hejlskov att barn upp till 15 år förväntas att få höra vilket Fel de gjort medans en vuxen hjärna förväntas att höra vilket Rätt de gjort och hur duktiga de är.

Visst är det hemskt att ett barns hjärna förväntas att höra vilket fel de gjort.

Inte så konstigt att jag med många andra tycker att barndommen va jobbig. Efter denna fantastiska heldag med Bo Hejlskov har jag verkligen tänkt på vad jag säger till mina barn och HUR jag säger det. Bara det där att en arg hjärna inte är mottaglig för diskussion utan måste vila minst 12 minuter sen går det bra. Oj vad lite konflikter jag och barnen har numera. Haha.

Nu är det inte många månader kvar på förskolans trygga gård, snart är det skola och krav som är allt för höga, allt för stora och andra vuxna som har noll förståelse. Snacka om att de är gruvsamt i Cilla hjärtat. Hör och ser redan vuxna som saknar kunskap. Ja curling är ju inte min grej men det kommer väl att sluta med att jag får hederspris för bästa curlingmorsa Hahahaha. Tar väl me de vuxna som inte kan bete sig i en mörk vrå och lär dem ett och annat. Muskler och hjärna kan va bra till mycket. IMG_20150206_124904

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.