Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Umeå Live med Café Vanilla gänget

Nu på lördag klockan 13:00 ska ni vara på Rådhustorget om ni vill vara med på en anordna resa. Ett tiotal människor med olika Funktionsnedsättningar har satt ihop en timmes show. Allt från egna låtar med egenskrivna texter till playbacks låtar som Grupie och sol vind och vatten. Detta gör jag på min fritid bara för att andra ska fatta vilka fantastiska människor det finns i Umeå men de får sällan synas. Alla som syns utåt ska vara stöpt i en lagom stor form, i en lagom normal form som vi folket har bestämt med media hur den ska se ut. En sådan ”normal” stämpel vill vi tvätta bort och välkomna in det vi anser är normalt. Människor som på olika sätt försöker passa in i det sammhälle vi byggt upp.Varför måste det va så viktigt att passa in i den ”normala världen”, varför kämpar man redan som liten att inte sticka ut, även människor i den folk anser i den normala världen. Är det pga av rädsla att inte tillhöra en grupp? När jag läste biologi i skolan fick jag lära mig att alla människor ser likadana ut på insidan. Hur är det då möjligt att ett parti som tex SD finns? Om man är i mot en viss sort folkgrupp pga av hur man ser ut inkluderar det även människor med tex downs Syndrom eller Ryggmärgsbråck?? Jag tänker att mörka människor är ju födda mörka, människor med Downs symdrom är ju född med det. Ja nu vet jag ett det är ett Kromosomfel. Men det finns ju mörka människor som föds vita oxå.

Tror ändå att om man röstar på tex SD så beror det på ovetskap och rädla mer än kunskap och människokännade.

Ja detta blev visst något helt annat än jag tänk. Men det är ett ämne vi alldeöes för sällan petar vid.

Jag själv är livrädd att mina barn inte ska passa in i den normala formen. Att de ska ha lika jobbig uppväxt som mej. Jag har två barn som sticker ut från det normala och jag gör allt i min makt för att de ska vara stolta för just deras unika sidor. (Än fast jag samtidigt är livrädd) Det bästa är att jag har en fantastisk man vid min sida som levt ett mycke enklare liv och är stark som en oxe både Psykiskt och Fysiskt.

 

KOM TILL RÅDHUSTORGET KLOCKAN 13:00 LÖRDAG DEN 4/7 & SE MÄNNISKOR SOM VÅGAR BJUDA PÅ SIG SJÄLVA PÅ ETT FANTASISKT OCH IMPONERADE VIS!! ❤

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.