Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

2017- hjältepodden, Grönalund, Brönet, Toughets

19390702_804024909756694_1295572820836883463_o

Äntligen är 2017 förbi. Kan jag säga så när jag har gjort så mycket roligt och viktigt som just under 2017.

Jo det kan jag, för än fast det varit ett magiskt år med massa roligheter har det varit ett tungt år. Har haft en personlig svacka de sista 3 åren i januari februari. Så även under 2017. Så här i eftertankens kraft så är det nog avsaknaden av vissa vänner som legat mig nära i livet som spökat och att jag inte tagit tag i det själv utan bara väntat på att de ska höra av sig en del av problemet och alla konflikter runt mig.

40 år fyller jag om knappt 4 månader och visst känner jag av den stressen också. Jag tänker tillbaka när min mamma fyllde 40 år. Jag upplevde att hon blev gammal än fast hon var ung och hade ett nyfött barn hemma. Jag känner nog mest stressen av att hinna göra saker innan jag blir ”för gammal i andras ögon” Ytligt? Ja men verklighet.

2017 vad hände egentligen? Personligt plan hände mycket, en ny vän som jag kan prata om det mesta i livet har lärt mig säga nej. Säg nej och folk börjar respektera dig mera och vet ni det funkar. Jag sorterar på ett helt nytt sätt både på jobbet och på fritiden. Jag har jobbat så länge på att göra andra glada och glömt det viktigaste Cilla själv.

Men 2017 började rätt bra, familjen mår bra och jobbet rullar på, sedan händer en del jobbiga och påfrestande händelser på min arbetsplats vilket gör att vi hamnar i gungning.

Men innan gungningen hände nått jag aldrig trodde jag skulle göra i mitt yrke. Uttervägenshjältar fick ta emot Årets prestation i Umeås Idrottsgala. Det var häftigt att se hur gänget jag jobbar med glänsa och ta över en hel gala. Första sidan i Folkbladet och de fick stor plats i de lokala nyheterna. Tänk att de/vi slog bl.a. torengruppens herrlag i fotboll. Herregud så coolt!

Jag ser fram emot våren och sommaren. en sommar vi bestämt att tillbringa mesta tiden i vårt sommarhus, skönt och ändå stressigt eftersom elen inte funkar som den ska. Vi har blivit tvungna att ta beslutet om att gräva ner våra luftburna  elledningar i marken. Så vi är inställda på mycket jobb denna sommar.

Precis innan semestern så anordnar vi Hjälteloppet. Vilka var vi? Väldigt många iaf.. Några från min arbetsplats, min vapendragare John och min fantastiska storebror Jocke. Sedan kommer Flygbra med sin Maria Hurtig som en räddande ängel och fixade några viktiga konatakter som gjorde loppet till en succé. Vi hade krasst på oss 4 veckor från när Joel ringde från svt sporten och ville att Uttervägenshjältar skulle vara med i deras klassiska program Sverigeresan.

https://www.svt.se/sport/sverigeresan/sverigeresan-gruppboendet-som-blivit-idrottshjaltar/

https://www.svt.se/sport/sverigeresan/video/videoKlipp-14481572/

Maria Hjälpte oss att skapa kontakt med Magiska Fredrik Solbakken på Z-profil. Större hjärta på en man har jag nog aldrig träffat. På orimligt kort tid hjälpte han oss trycka upp Hjälteloppet tröjor och medaljer till alla som deltog. Många skulle nog har backat och inte orkat hjälpa oss. Men inte Fredrik på z-profil.

Inte nog med att Maria fixade kontakten med Fredrik så hjälpte hon att få upp Virena Andersson (Spider i Gladiatorerna) till Hjälteloppet från Göteborg till Umeå och tillbaka till Göteborg. Vilken succé det blev för alla som deltog i loppet. Många som deltog i Hjälteloppet är svåra Björklöven Fans. Att en av stjärnorna stod vid ett hinder och hjälpte dem som deltog över hindret, den glädjen i deltagarnas ögon. Gisses, det minnet gör mig tårögd. (vi hade en hel del mammor som dessutom stod bredvid och dreglade, jag menar hejade haha.

Min bror Jocke har jag nämnt, men om Maria fixade vårt lull lull runt loppet så fixade Jocke all markservices till loppet. Vi fick tillgång till allt vi peka på. Vart jo Ramirent!! Allt från bajamaja, fyrhjuling med vagn, nät, skylift. och presenningar för att kunna göra det galet lyckade vattenhindret där piraten Johan Sunsesson (brännbollslaget plakat pirat var med under loppet) Piraterna stod i mot alla hinder förutom när MMA fightern Andreas Stålh kom flygande genom luften i kändis heatet. Haha.

Ramirent ska ha en extra stor nyårskram. Vännäs AB mark och grund kom med helt ny fin sand som vi kvällen innan krattade ut i alla sandhinder. Vet inte om Umeå Fritid är medvetna om den stora fina handlingen.

Sedan hade vi ett helt gäng funktionärer som hjälpte oss, både från idrottslag, företag och politiker. Som exempelvis Nordmalings Kommunalråd fanns i banan och hjälpte deltagarna att välta däck i olika storlekar. Tack Madelaine Jakobsson! Vi hade Liberalen som sprang varv på varm med deltagarna i loppet. Han fick otroligt mycket beröm över sitt deltagande och har sedan dess funnit som ett ärligt bollplank till mig och mina idéer och tankar. Tack Peder Westeberg!

Om jag vill göra det igen? SJÄLVKLART! Ja  vi jobbar redan för ett nytt lopp. Skriv in helgen 18-20 augusti i era kalendrar- Hjältehelg. Återkommer med mer info!

Detta var nog mitt första uppdrag till att få ihop ett större projekt. Vad lärde jag mig? Att peka med handen DIREKT, det är ingen som blir sårad. Att ingen vet hur resultatet blir och att det alltid finns dem som är missnöjda än fast man påpekar högt att detta är något vi vanligtvis aldrig brukar göra.

Vi tog vår första båttur över till Finland och besökte Powerpark och deras svar på Ullared tillsammans med godavänner, intensivt men roligt. Inte alla vi kan slappna av med men med dessa familjer kan vi verkligen vara oss själva. Vi är olika men accepterar varandra. Bara vetskapen att man har dem som vänner gör mig glad.

Sedan blev det 100% Familjetid i nästan två månader. Välbehövligt både för vuxna och barn. Hade jag veta hur tung hösten skulle bli hade jag ladda batteriet ännu mera.

 

Om vi fick ordning på elen på Brönet? Faktiskt inte! Vi har gjort allt för att underlätta och förbereda men tydligen fanns inte tiden. Jag hoppas att allt är fixat innan vi börjar vara där i vår iaf.

MEN Våra fantastiska Vänner från Mantorp letade sig upp till Brönet iaf. och med sig i sin takbox hade de grejer för att laga vår skorsten som är nerriven sedan mååånga år. Men uppfinnar Uffe fixar allt. Förra gången det var uppe var vi runt på massa äventyr. Denna gång var vi mycket mer i närområdet. vädret var ju inte det bästa men vi presenterade Öreälven flyt för dem. När jag var barn brukar vi flyta i lätta forsar i Öreälven. Detta fick Uffe och Mackan prova. Väldigt uppskattat aktivitet haha.

Johanna fick plocka snattren för första gången. Roligt när man tar för givet att folk gjort saker och så säger jag till Johanna, så här ser det ut när man ska plocka Hjortron och man hör ett ahhh. Vi hitta inte så super mycket men Johanna fick såklart med sig hela skörden.

 

Sedan kom hösten och Vi sprang Toughets med Hjältarna. Jävlar så tung bana det var. Men dagen efter delade hjältarna ut medaljer till alla som deltog i Toughets Family, till oss familjen Brönemyr alltså. Ja va fan hände? Först sprang jag toughets med jobbet och dagen efter Family med familjen. Tänk att jag sprang hahaha! En utmaning för vår familj. Men vi tog oss igenom från start till mål.

Go kväll gjorde en programserie om Hjältarnas resa om Toughets. Jag fick större roll än vad jag iaf tänkte från början. Jag blev speaker rösten. Inte riktigt min tanke. Jag berättade för  svenska folket att jag blivit mobbad som barn, inte min första tanke direkt. De frågade dessutom samma dag då jag fått veta att jag fått extremt dålig löneförhöjning än fast mitt RUS (medarbetarsamtal) sa något helt annat. Så den inspelningsdagen var jag extremt ur balans. Jag gick till mig själv och frågade Är det detta jag ska göra resten av mitt liv? För vem gör jag detta? Varför får jag återigen skit när jag står stilla i båten när det stormar, varför, varför, varför?  Ja ni fattar.

https://www.svtplay.se/klipp/15631872/uttervagens-hjaltar-del-1-malsattning Det finns två delar till.

Höstlovet blev en hitt! Jag och dottern åkte till Stockholm och mötte upp Mantorp brudarna. Vi besökte Grönalund och gick alla spökhus. Jävlar va rädd man var. Huvva! men roligt samtidigt! Välbehövligt för oss båda. När vi kom hem sa Alfan. Snälla låt oss aldrig skilja oss. Så trist att vara ensamstående hahaha. Nä inte min tanke iaf.

Under hösten har jag och John jobbat för att bilda en förening, Hjälteföreningen som vi kan ha vår hjälteträning i. Vi fastnade på kassör med kan ha löst det nu. Så vi hoppas vi ska rulla på här under våren. Vi har en stor bra och bred trupp som ska hjälpa oss. Vi har länge funderat på att starta en podcast  men inte riktigt vetat hur vi skall gå till väga. Men då om Maria igen och svingade med sin trollstav. Vips hade vi varit på medborgaskolan och träffat David Sagebo. Så nu har vi släppt ett intro avsnitt och del 1.

https://soundcloud.com/hjaltepodden/hjaltepodden-del-1, Lyssna och följ vetja. John är en rätt rolig prick, jag kan ju inte säga att jag själv är roligt det får andra göra haha.

Sen kom musikhjälpen till stan och Maria svingade igen med sitt spö och vips var vi i buren och instruktörerna på hjälteträningen utmanade Kalle Zakarias Wahlström i burpees och marklyft. Galet och roligt! Nån ropade hem en auktion för att de ville lyssna på vår resa och hur vi tänker samt njuta av livet i Granö beckasin.

40 års fest? SJÄLVKLART!  Fast i 90 års form, eftersom nån fyller 50 år i vår. Vi håller på att planera och boka lokal, så har man tur får man ett inbjudningskort i brevlådan 😀 Sommarens roligaste fest vill ni inte missa.

Så ni funderar säkert vad har varit dåligt?

Många vet inte vad som har hänt och så förblir det ett tag till eller för alltid. Men vi jobbar på för att det ska infinna sig ett lugn. Vi kämpar på och sätter upp nya mål som vi ska klara.

Full fart mot nya mål.

 

 

4 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Det där berömda ”lugnet” kom faktiskt efter att jag fyllt fyrtio… 😀
    Så jag lovar… det är något att se fram emot! Kämpa på.. Kram H

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.