Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Har alla rätt till utbildning?

Ni som följt den här bloggen under åren vet att sonen har haft resurs sen klass 1. Det är något vi varit väldigt nöjda med. För er som inte vet har T autism 1.1 (asperger) och medel Adhd, han går självklart i vanlig klass eftersom skolan är skyldig att anpassa.

Ju äldre T blivit ju större har behovet av anpassning blivit, materialet behöver man se över, inlärningsmetoderna behövs ändra på. Detta är något jag varit helt trygg att resursen tillsammans med läraren och specialpedagogen gör, men funkar det verkligen så.

Ju äldre sonen blivit ju tveksammare har vi blivit.

Hur funkar det egentligen i skolan när man har särskilda behov? Hur ska det funka enligt politikerna? Stämmer dessa verkligheter?

Arbetsbelastningen för resursen hur funkar det? Det är tre barn på papperet som är behov av resurs, men efter en dag i skolan ser man att det är minst en handfull som har behov utöver det vanliga då på en rätt liten klass.

Behovet av resurs är olika men slutsatsen är att vår son som haft beslutet från klass 1 blir utan resurs, han som har språkstörning och mest troligt dyslexi blir över. Han klagar såklart inte, vem i klass 6 klagar över att inte bli utmandad och får lira spel istället?

Jag hör i vår Rörelseglädjegrupp för barn och ungdomar med npf diagnos att detta är ett mönster, jag ser unga barn som redan som 10 åring är hemmasittare pga situationen i skolan.

Min fråga till politikerna, är det såhär vi ska behandla våra medborgare? Dessa barn har stor risk att hamna bland kriminella och bli en ÄNNU större kosnad för samhället. Är det inte bättre vi laddar på och gör rätt från början.

På Varje skola ska det finnas såkallade resursklasser som är lärarledda. Ge skolorna en särskild budget för detta, då ökar betygen från F till E iaf.

Ta hjälp av autism och aspergerförbundet, eller skolor som får detta att funka.

Vi vill att sonen ska ha samma chans till bra utbildning som vår dotter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.