normaltid ?

här sitter jag och funderar.
Funderar hur det ska bli i framtiden med jobb och annat.
Just nu är vi sen en längre tid tillbaka lediga på fredagar ( med bibehållen lön) det kallas minustid.
Den tiden ska vi någongång jobba igen, då kallas det plustid- Sen har vi en form som kallas normaltid….men när i himmelens namn ska det bli normalt igen ?

Ni ska veta att det känns underligt att se kollegor gå med sopsäckar på ryggen fyllda med sina tillhörigheter från sina skåp och stämpla ut för sista gången.
Sen vet jag att dom jag jobbat tillsammans med i många många år,typ 12 år kommer att göra likadant inom ett par månader…det är inte skoj..
Visst jag ska vara glad och är att jag än så länge har min anställning kvar men känslan är mycket mycket märklig.
Samtidigt som folk går ut från fabriken så packas blanka, nya och orangefärgade arbetskamrater upp ur kartonger och skruvas fast i golvet, där ska dom stå och det är dom som vi andra ska jobba ihop med. Dom heter alla mr Robot

Skillnaden mellan oss och mr Robot och hans bröder är att dom betalar ingen kommunalskatt, ingen skatt till vård och skola inte heller till vägar och annat. Dom bara jobbar å jobbar. Inte behöver han gå på toa, ingen löneökning, inga raster, inte heller tar han nån paus för att prata, han bara jobbar på. Det är framtidens medarbetare och kollega det.
Han kommer inte att gå med i facket så jag är inte hans förtroendevalda heller
Nä nu får finanskrisen ge sig, vi har uppmärksammat dej och du har fått ta nog med plats och du har haft din tid. Nu måste det bli normaltid igen.

I övrigt så funderar jag varför det regnat idag det är ju mars. Funderar även om dom kommer att behöva ploga vägen till blåkulla i år eller om den är bar nu när vädret fått fnatt. Ska pröva min nya kvast i år, den är lite upphottad med en kaffemaskin och en knapp för likör…mmmmm
å så har jag bytt kläder i år, har även en GPS eftersom jag brukar missa avtagsvägar ibland, så årets resa känns lite spännande, inte heller den är normal.
Men jag ser fram mot att träffa alla brudar där igen, oha hela natten och dansa naken i månens sken innan vi drar igång festen.

Ja nu får det vara bra för i dag
Kram till släkt o vänner
grattis till er som fått nytt jobb i dessa onormala tider å
Hej för nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.