framtidens jobbmatchning och självlysande människor ?!

Man får då bli irriterad redan tidigt på morgonen…började med att "någon" farit med min husnyckel, den var på väg till Skellefteå när jag skulle till Umeå. Det gick åt en stunds sökande innan jag hittade extranyckeln och lite lätt stressad åkte mot jobbet.

Sen möter jag en lastbil som tvärt svänger ut i mitt körfält, hann tänka " små onda ord" innan jag förstod att han väjde för något. Bromsade så pass att jag nästan stod stilla.. När lasbilen passerat såg jag vad han väjde för. Trodde inte mina ögon…där i mörkret går en människa ! !

En människa klädd i bästa motinsdräkten och löparskor..klädd för motion helt klart…Men något väldigt väldigt viktigt saknades..Ingen reflexväst, inga reflexband inte ens ett litet litet hängreflex !!!. Men hur tänker man då ? Antagligen motionerar han för att må bra, se bra ut och kanske leva ett långt hälsosamt liv !!!!  Men jag säger då det, hur länge hade han tänkt leva och han går där i mörkaste mörkret helt osynlig för oss bilister..! Han tror kanske att han är självlysande, uppenbart saknar han mer än reflexer.

Sen till nästa irritationsmoment. Hörde på radion att Postenhär i Umeå struntar i LAS och säger upp sex anställda pga dom är för långsamma i sitt arbete…! Dom kodar in för få försändelser per timme !!!

Nu får det väl för f..n vara nog. Det var Posten i Umeå de… Men det är klart, tittar man på min egen arbetsplats så ska du nog helst vara stöpt i ett visst mått för att matcha framtidens jobb. Hos oss rör sig arbetet i en viss fart framåt på det löpande bandet och hinner du inte med så….visst, man kan trycka på en stoppkanpp, men då ifrågasätts man ju. För vi ska ju inte ha några stopp på line. Alla våra "linusar på linjen ska ju bara gå, gå, gå"

Så i framtiden borde man vid vid grindarna / dörrarna till jobben som eventuellt finns ställa ett

löpband – för att se att du håller rätt tempo på fötterna…en testapparat för armarna – kan du flaxa på med dom i ett jämt och snbbt tempo? …ett kropps"kak"mått –för att se att du är nog lång, inte heller för tjock eller smal …en mokapär- där du mäter din styrka och sen ett IQ test –  för att se att du inte är för smart så du förstår att klaga.

Kommer du igenom testen får du en tillfällig anställning för dagen eller veckan, för fast anställning kan du inte få, för en vacker dag passar du inte i mallen och då ska du vara lätt utbytbar.

Nä till er sex på Posten, kämpa kämpa..heja snigelposten…..!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.