något saknades

..så jäkla roligt det är att få vara förtroendevald just nu…Uppsagda kollegor majlar, ringer och en del kommer faktiskt förbi och vill veta hur dom ligger till på återanställningslistan och bara prata lite. Alla är glada och positiva. Jag blir så peppad och inspirerad av er…hoppas på fler samtal i morgon. Bra mycket trevligare samtal nu än för ett par månader sen när allt var åt h-vete..och folk tvingades lämna fabriken. Men nu har det vänt nu ser vi ljuset !..både ute och inne

Nu till något annat som irriterar mej. Så i tidiningen i morse att lanstinget ska spara in på en mängd vårdplatser och personal. Listan var lång. Men…saknades inte där något. Inte en rad, inte en tjänst, inte ett ord om att man ska spara på chefer och mellanchefer som till vardags är långt borta från patienterna. Nä dom positionerna går som vanligt het fria från besparingar…Men kom i håg att flaskhalsen sitter alltid längst upp…

Hörde även på radion i dag om att kraven på kortade vårdköer ska skärpa kraven på landstingen ( förvisso bra ) men då sa socialminister Göran Hägglund  till TT  att "landstingen kommer att ha blåslampan i häcken"  Det verkar ganska dumt, eftersom dom sparar in på arbetare inom landstingen så kommer ingen att ha tid att få ut blåsampan ur häcken…

Sen till snön. Även här kan man läsa och höra att nu är vägverket mobiliserar inför ovädret och sätter in stora resurser för att hålla vägarna öppna. ! Men då må vägverket nu ursäka mej,

 E4an genom stan kl 1625 var ju en katastrof!!!! är det här att mobilisera och vara beredd, då vill jag då inte alls köra bil när snön kommer som en överraskning…! Ser för övrigt att det är bilkö (3 bilar ) här ute på landet vischan, någon har just kört fast i snödrivan..men det kommer säkert en traktor snart. annars måste jag fota bilkön, för då är det stort, jättestort.

Nu har jag surat nog…Avslutar med en trevlig tanke..hälsade på lilla W i går, (född 10/12) hon är bara för söt…lika söt som sina princesskusiner i storuman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.