gott o blandat

snön faller och vi med den. Vägen till landet vischan var öppen och fin i morse när jag skulle till jobbet. Tänka sig att en snöslunga på en traktor kan göra sådan underverk. Grannen var i gång redan vid 05..tackar så mycket.

Värre vare på E4an , vilken katastrof här o där. Att köra bil på "slipersen" mellan järnvägsräls är väl inte så bra men så kändes vägen på vissa ställen. Lägg därtill galna medtrafikanter som inte verkar uppfatta snöröken som bildas efter en plogbil …det är inte konstigt att det händer olyckor när vissa ska köra förbi i snörök, bilkö efter plogbil och där det endast är ett körfält…! Men det är klart jag är ju bara förare av en "herrelös" bil så vad ska yttra mej i…?

Nu till alla kommentarer och annat tok man hört  och tänkt i  dag.

1. En kollega med namn Isberg blev i morse som så många andra  fast i snödrivan..det blev osökt denna tanke…" Isberg fastnade i snön "………………..!

2. På ett av mötena jag varit på i dag skulle ett papper skrivas ut på en skrivare en bit därifrån. Följande dialog skedde när vi tryckt på skriv ut.

T säger – jag går och hämtar…N säger – hämtar vadå ? …T svarar – dokumentet, det kommer ju inte hit med brevduva ! ……..

3. I bland kan det vara rörigt att vara sekreterare på möten pga hopp i dagordning och annat. Så skedde i dag på mötet. En av killarna fällde följande kommentar.(.obs ! jag har skrivit om det lite , tagit bort ett namn)

– Ja det är inte lätt att vara sekreterare, Det måste vara som att spela trummor bakom en dålig Elvis kopia som sjunger..!

Nästa galna kommentar hörde jag i matkön, den kommentaren tycker jag inte var rolig, utan den irriterade mej lite. Maten i ena resturangerna var ganska slut för tillfället och vi fick lungt lov att vänta eller gå därifrån. I kön var de flesta kontorspersonal och chefer. Men gud vad dom gnällde

– maten är slut – min matrast min matrast- det här är inte roligt när man bara har 40 min rast- men herregud vart är maten osv

MEN små kontorsmänniskor.. Era jobb ligger nog kvar på skrivbordet när ni kommer tillbaka, bostäverna på tangentbordet är nog kvar, pennan ligger nog där ni lämnade den och ingen har farit med er kontorsstol. och antagligen kommer ingen heller att kommentera att just du är 5-15 minuter sen tillbaka till din plats.

ANNAT är det för produktionspersonalen som står vid de två  löpande banden vi har i fabriken och på andra styrda processer. DÄR far nämligen jobbet/hytten iväg om du inte är på plats när bandet startar, det startar oavsett om du är där eller inte. Jobbet står inte kvar där du lämnade det.

Dessutom finns sk chefer och andra som kollar om du är tillbaka och är du inte det får du lov att förklara varför, är dom riktigt sura den dagen kan du få en varning eller kommentaren att " passar det inte kan du sluta här"

Ja irriterade kan vi bli om vi får vänta men vi svälter inte ihjäl om vi måste vänta på pannkaka i 12 minuter…

Sen hörde jag att man haft energimöte på jobbet, men hallå ! dit vill jag också gå, jag har slut på energin..så Tjohej för nu

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.