vänster styr höger…

En del dagar är bara värre än andra..Tror minsann att "trötthets baksmällan" har hunnit i kapp mej. Är bara så jäkla trött. Det liknar ingenting det här. Hoppas kroppen orkar med sig själv ett tag till, det börjar ju bli ljusare och så fort som tiden går så är det snart semester och ledighet, så det är bara att härda ut.

Tack o lov så hjälper ju vägverket till att hålla en vaken när man kör bil. Vissa sträckor är som att köra bil på en tvättbräda modell större, svårt att somna vid ratten i alla fall.

Även denna dag har man fått sig till livs ett uttalande/kommentar som får mej att dra på mungiporna.

Satt i morse med ett par kollegor för att planera ett möte med våra medlemmar. En av kollegorna stod vid whiteboardtavlan, ritade och skrev. Han skrev med vänster hand. Efter ett tag så lyckades han göra ett stavfel som en annan kollega snabbt kommenterade .( vi gör så, vi som sitter brevid..å nu gav han igen )  Skrivar kollegan kommenterade det med att  " det är inte så lätt att skriva så här, upp o ner !, jag fyllde på med – nä, helst inte när man skriver med vänster…då slog han till skrivarkollegan….. Ja höger hjärnhalva styr ju vänster handen och jag har ju ingen halva  !!! oops !  Tack o lov så vet vi andra bättre…du har allt och lite till.

Men visst vore det trevligt om det i stället var så att vänstern styr höger….. åt sidan..och då menar jag politikst,  skjuts ner i diket med den politik som förs i dag.

Läser på en Umeå moderatbloggares sida att

"Det är dags att skilja fackföreningsrörelsen och socialdemokratin åt." 

– Ja du, det kanske det skulle kunna vara, men svara mej då på vem som ska föra arbetarnas, arbetarrörelsens och de fackliga frågorna framåt och uppåt. Tror mej veta att ni inom det borgerliga blocket inte alls har för avsikt – kunskap – lust – eller ideologin att föra våra krav och synpunkter. Nä det är helt tvärt om.

Ni i det borgeliga blocket är ju i rakt nedstigande led  i samarbete med teknikarbetsgivarna och svenskt näringsliv. Ni samarbetar lika mycket med dom som vi inom LO familjen samarbetar med det röda blocket…så vad är problemet ? Mycket av det som vi har att hålla oss till och det vi vill förändra regleras genom lagar och vad jag vet bestämmer riksdag och regering dessa.

Men den dagen i framtiden  det kommer fram ett parti som också tar arbetarnas parti så kanske fackföreningsrörelsen alierar sig med detta parti..oavsett om det heter trollpackepartiet och leds av vindögda lussekatter. Då kanske samarbetet bryts , det samarbete som funnits  sen slutet av 1800 talet. Socialdemokraterna bildades faktistkt av arbetare, för arbetare och för schyssta och rättvisa villkor på arbetsplatsen..ett krav som vi driver även i dag.

  riksdaghuset ..sett från den ljusa sidan, snett från vänster..=)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.