i skydd av mörkret

Mej så roligt att Sverige fick ett guld till i går kväll (svensk tid) och att sen själv komma från Storuman gjorde en ännu stoltare..Grattis Björn och på dom igen.

Har i eftermiddag besökt min väninna som för ett litet tag sedan fick trillingar…jo ni läste rätt ..trillingar. Två pojkar och en flicka. Hur söta och rara som helst. Det är faktiskt min andra väninna som får trillingar. Fasiken det är stort ska ni veta, även om det är en 17-18 år emellan så…slå det om ni kan. 

Vi kom in på chefer och företagsledare ..hm! ja vi kan väl säga att ingen av oss är speciellt imponerade av de som vi hittils kommit i kontakt med. En sak som vi (baserat på erfarenhet) undrade över är kompetensen. Den sociala, den smidiga, den smarta, den trevliga, iderikedomen, intiativförmågan och människokännedomen.. ja, listan kan göras lång.

Det skriks ju ofta från bla svenskt näringsliv och politiker håll att " våra chefer och ledare måste ha höga löner- annars riskerar vi att tappa kompensen, de flyttar utomlands " Ja kära ni, är det inte bättre än såhär så kan jag nog tänka mej att plocka bär, sälja dessa och rent köpa biljetten för "chefen" till utlandet..en enkel.

På jobbet har det nu blivit klart att det kommer en liten bonus på några hundralappar till oss på golvet, MEN till "cheferna och ledarna" kommer det några tusenlappar. Jag trodde inte vi hade pengar till sådant i år..vi som har det så knapert att vi måste teckna ett krisavtal där vi på golvet skulle jobba mindre för att kosta mindre så företaget kunde "överleva"…Det verkar ju finnas pengar, frågan är bara vilka som ska ha tillgång till dessa. Inte är det vi i alla fall. Men visst ro hit med mina hundraingar, jag ska bränna dom på en gång, det är fort gjort.

När jag körde hem för en stund sedan såg jag han igen..han som i skydd av mörkret motionerar längs "stora vägen". Han som inte har några reflex förutom två pytte pytte små infällda reflextygbitar på sin löparoverall. Människa ! du syns inte. Antingen så saknar han mer än en reflexväst eller så vill han helt enkelt inte synas. Han vill inte att vi alla andra ska se att han motionerar. Han vill inte att vi ska se hur bra han tar hand om sin hälsa, hur han värnar om ett långt friskt liv.

Men du människan i mörkret, ditt liv kan sluta/förändras bra mycket fortare än du tänkt dej. På vägen tar du med dej någon som får sitt liv förstört, genom att behöva köra på dej.

Jag ska förbaske mej köpa en reflexväst och lägga i bilen, ser jag dej en gång till ska jag stanna och "ge" dej den, men jag hoppas du är snabbfotad för jag kommer inte att vara glad och trevlig då.

Nu väntar OS…mera guld, mera guld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.