finns hur

Dagen har gått i planeringens tecken. Den "nya"  Klubbstyrelsen på  jobbet har haft planeringsdag. Tre av våra veterander har slutat och två andra förtroendevlada har slutat i klubbstyrelsen. Det innebär 5 "nya" förtroendevlada samt nya roller för två. Så det vänds blad och nya kvastar sopar.

I morgon så kommer jag  med min nya kvast och börjar ställa mina 1000 frågor i min nya roll som avdelningsordförande. Själva hålla i kubban / sitta på andra sidan bordet premiären den görs på torsdag…spännande.

Jag har inte sett på  tvprogrammet "jobbjägarna", men jag har sett trailerna på programmet. Jag kommer inte heller att se programmet så jag skapar mej en bild, ett tyckande som kanske är taget ur luften. 

Tycker inte det är så konstigt att "jobbjägarinnan" som leder programmet lyckas hitta jobb till medverkande. Hur många arbetsgivare säger nej innan de tillslut hittar en som erbjuder ett jobb ? Hur många arbetsgivare säger nej när det kommer en tv kamera bakom den som frågar ? Hur många av dessa som erbjuder en anställning har dagen innan erbjudit jobbet till någon som står till arbetsmarknadens förfogande ? Fanns det inget behov dagen innan eller finns inga arbetsllösa att tillgå ? Hur ser anställningsvillkoren ut för de som får jobb ? Försäkringar, lön, osv ? Känns när man ser reklamen som det bara sitter i lathet och att det är induvidens fel att man är arbetslös…men så är det ju sällan

Vi kan ju bara se hur det är med alla byggprogram, inte en säger nej till att skänka badkar, braskaminer, träningsutrustning, soffor och annan när en tv kamera är med. Hade dom dagen innan kommit på iden att skänka soffan till den familj som inte haft råd eller möjlighet att köpa den ??? Ska tillägga att byggprogrammen gillar jag, dom gör skillnad och dom lyfter verkligen fram hur en del i vårt rika land har det , dvs dåligt. Men att göra program på de som inte lyckas få sig ett jobb , nej tyvärr jag kan inte med det, inte just nu i alla fall..

Nina, Nina..du fyllde år i går …Grattis ! och Ullis, du fyllde år för någon dag sedan …Grattis till dej med…samma till faster Siri..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.