99

Varje morgon ser jag mellan 5-8 orrhönor sittandes i björkar, de altenerar mellan två ställen. Vi har två hackspettar som bor här på gården, i morse "pratade" de med varandra. När den ena hackade så hacksvarade den andra. Så höll dom på. En riktig naturupplevelse varje morgon. Rätt härligt faktiskt.

Almanackan börjar bli välplanerad, ska jag inte vara än här så ska jag vara än där. Till det kommer resan till blåkulla, kanske en sväng till "fjällen"/Umnäs, sen ska vi hitta våren i en stad nära Sverige. Det är tur att landet är avlångt annars skulle  jag bara åka runt, runt. Blåkulla förresten, börjar bli dags att pimpa årets kvast, alltid lika intressant att se om man blir klar i tid.

Vi ska få nya sedlar i Sverige. Trevligt. Äntligen får vi Astrid Lindgren på en sedel. Jag tycker att vi borde ha en 99 kronors sedel också, eftersom det mesta kostar ju 99, 199, 499 osv.

Såg på tv en kvinna som jobbade inom barnomsorgen och intervjuvades kring de stora barngrupperna som nu är mer regel än undantag. Det som gjorde mej bekymrad i hennes svar var när hon sa.." vi brukar skämta om att det finns regler över hur många höns det får finnas på en viss yta"…..Jo det är ju helt rätt men tusan heller att det ska behöva vara ett "skämt" , man ska slå näven i bordet och säga stopp.

Politiker och ansvariga chefer måste ju begripa att det är helt galet. I  andra sammanhang när vuxna är inblandade ( ex i en  arbetsgrupp med en arbetsledare) så säger man att en grupp helst inte ska bestå av mer än 10-12 personer, för att arbetsledaren ska kunna "kontrollera" gruppen. Vuxna människor som inte behöver ha övervakning, hjälp och annat som kan ta ansvar för sig själv. Men när det gäller barn så är det okey att en vuxen ska ha ansvar över hur många barn som helst, barn som behöver all möjlig hjälp…helt vansinnigt. Och vilken arbetsmijö för personalen och kidsen. Ja ja jag vet att det finns riktlinjer om mindre grupper men verkligheten för de som jobbar är på riktigt och det är den som gäller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.