som vanligt

 

Ett femte jobbskatteavdrag ligger som förslag…ja inte många tackar väl nej till mer pengar i plånboken..
Men jag antar att samma människor inte heller tackar nej till sjukvård när man blir sjuk. Mer personal på skolor, fritids och förskolor, mer personal till omsorg och äldrevård, att vägar plogas och är framkomliga. Och så vidare.
Men hur i himmelens namn ska kommuner och landsting finansiera detta utan skatteintäkter ? Vi kan ju läsa om att landstinget här i Umeå ska spara många miljoner kronor, klart att det kommer att märkas. Vi läser och hör om gamla på våra äldreboenden som inte får sylt, fikabröd, inte får frisk luft eller duscha annat än någon gång i veckan i bästa fall…varför ? jo det fattas personal som avlönas av kommuner och landsting som får pengar till löner via skatten bl.a. Pengar som vi andra nu stoppar i plånboken och njuter av.
Men jag avstår gärna dessa hundringar, jag blir inte rik på dem och jag svälter heller inte ihjäl utan. Men för en arbetslös eller utförsäkrad gör ett par hundralappar en väldig skillnad.
Såg dessutom hur VD:arna i Svenska bolag ”roffar ” åt sig mångmijloner och sedan skyller på att det är inte de själva som beviljar och delar ut dessa pengar. Nä det vore ju ännu mer irriterande. Men jag hör då aldrig samma herrar säga att dom avstår, att dom skänker pengarna till de som verkligen behöver. Såg hur Investors VD klarade sig ur debatten och de svåra frågorna kring hans bonusar och pensionsavtal ( och han ligger inte bland topp 8) Ja han sa helt enkelt att ” jag tror inte vi kommer längre i den hör frågan ” ..när han inte kunde motivera, svara journalisten. Nej du Investor VD, det var Du som inte kom längre i frågan..
När det var kris inom tex industrin då skulle vi arbetare ”rädda” företagen och gå ner i arbetstid och lön, nu när det går bra ska chefer och Vd:ar ha hela kakan för sig själv och de som ställde upp ska återigen gå lottlösa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.