svenska kyrkan

Ja vad ska man säga..

En  moderat lokalpolitier i Umeå går nu ut med sin kritik mot Svenska kyrkan. Han kritiserar Svenska kyrkans ställningstagande i protesterna mit sjukförskringsstytemet. Han tycker det är tragiskt. Det han syftar på är påskuppropet mot utförsäkringarna som genomfördes annandag påsk, bland annat här i Umeå.

Han gör ett skarpt uttalande och kritiserar kyrkans engagemang i de här frågorna. Han anser att kyrkan tar partipolitiks ställning i den frågan. Citat ur en lokaltidning " självklart ska kyrkan hjälpa de som har hamnat i både själsligt och ekonomiska problem oavsett vad dessa beror på, Men att därifrån ta steget till att börja agera som en partipolitisk megafon är stort ".slut citat.

Just det, det är stort..jättestort och jättebra gjort av Svenska kyrkan och diakonissorna att flyfta fram problemet, att våga vara en megafon för de som far illa, att offentligt våga stå upp för solidariet och medmensklighet. Det är de som får ge mat, kläder , värme och omtanke till de som inte själva har råd och mår dåligt..ingen politiker behöver konfronteras med de problemen eller behöver finnas tillhands.

Tar partipolitisk ställning ?!, Om dom inte hade vågat vara megafon..ja även då tar dom ju i så fall "ställning" men då åt lokalpolitikerns håll ..eller hur?,  hade han varit lika upprörd då ? Antaglign inte.

Men det är väl klart att så länge ingen belyser och offentliggör det som blir fel så upplevs det ju att inget fel finns…Men nu är vi flera som upplever stora brister i det sjukförsäkringssystem som införts och vi måste lyfta frågan högt, offentligt och ofta. Sen är det upp till poltikerna att ta till sig frågan och se verkligheten som faktiskt är på riktigt. Loklapolitikern tycker det är bra att kyrkan hjälper de som hamnat i bla ekonomiska problem, jo det tror jag det, då behöver ju politikerna inte ta ansvar.

Men som jag sagt tidigare, jag tror att de flesta har en arbetsfömåga och att de vill inget annat än att få jobba utifrån sin förmåga, men regelverket måste anpassas till individen, inte tvärt om. Utred arbetsförmågan, matcha personen mot en individuell arbetsinsats och börja sedan fasa ut ersättningen, inte som nu ryck undan allt och pressa ut folk.

Tycker det är så bra att Svenska kyrkan är de som är megafonen i denna kritik, det är bra att det inte alltid är facket som tar upp problemen som drabbar våra arbetskamrater och medlemmar…vi står bakom er i alla fall, men nu får ni mediautrymmet och frågan för en större bredd och tyngd.

Nog om det..nu väntar en valborgsmässoafton och i morgon är det första maj. Vet ni förresten att i morgon så har Carola premiär i Umeå…coolt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.