varselväst och varselpest

Att man inte var den som kom på dagens modeplagg…varselvästen, varsel t-shirten, varsel jackan och varslebyxan. Tänk, ens modeplagg skulle varje dag visas upp på 1000 tals catwalks runt om i världen. Så många mannekänger att man inte kan räkna dem alla och det bästa, alla är sig själva, inte stöpta i samma mått. pröva och räkna alla varselkläder en dag och tänk en femma / plagg

Vore lika glad om man slapp varselpesten som nu råder runt om i landet, och inte minst inom industrin här i Västerbotten. Att behöva varslas om uppsägning och sedan kanske tvingas ut i arbetslöshet är inget man vill att folk ska behöva drabbas av. Jag klarade mej med nöd och näppe vid den förra krisen, men känslan och oron som spreds ikroppen var inte trevlig. Ännu värre för de som faktiskt fick lämna sina jobb. Däremot satt jag i många samtal, med förtvivalde medlemmar som såg hur tillvaron raserades. Historien börjar upprepa sig.

Det är inte trevligt att sitta och lyssna på ungdomar som inget annat vill än att få möjlighet att börja sina liv. I egna lägenheter, med egna pengar. Men som nu tvingas leva på noll och ingenting. Alla är inte med i a-kassan eller uppfyller de nya, förenklade villkoren för att överhuvud taget komma med. De som är med i a-kassan får i många fall ut 50 % av sin lön. Hur många av oss kan skala bort 50 % och få det att gå ihop.

Att se dessa tårfyllda ögon och höra suckarna, det är vad makthavarna  och regelskaparna skulle få göra. Sitta och lyssna, ringa upp och meddela att, nej det blir nog inte någon ersättning till dej. Det är ju naturligtvis inte bara ungdomar som drabbas av varsel, den sjukan kan slå till mot oss alla.

Reinfeldt antydde något i dagens partiledardebatt om att regeringen rustat sig mot alla varsel och att socialdemokraterna var emot detta..Jasså varför har regeringen rustat sig, de drabbas väl inte av varsel, de fick väl ( liksom alla andra ) en lönehöjning häromdagen. Som en välkommen tillbaka efter semestern present.  Antar att de tillsammans med sv.näringsliv och arbetsgivarna nu i kommande lönerörelse säger åt oss lite längre ner på listan att vi ska ta ansvar för Sveriges ekonomi och inte ställa lönekrav som får konsekvenser för jobben.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.