vi gör allt ?

Nu duggar varslen tätt inom vår organisation IF Metall Södra Västerbotten men även i övriga Sverige,

En utvecklign som inte alls är bra. Definitivt inte bra för de som darbbas. En låg ersättning från a-kassan kan knäcka den starkaste familj. Fler barn riskerar att hamna i fattigdom  och unga vuxna drar till utlandet för att få jobb. Vilket jag kan förstå att de gör, men frågan är om de vänder åter till Sverige eller om vi kommer att "tappa" delar av unga vuxna generationen.

Läser vad Arbetsmarknadsminister Engström svara på LO ordförande Thorwaldssons  kritik och efterfrågan på fler och aktivare insatser mot arbetslösheten. Hon svarar bland annat att  Regeringens nyligen lagda budget "motverkar att arbetslösheten biter sig fast". samt att regeringen "följer utvecklingen noggrant " Hon säger även att de för en politik som gör att vi behåller jobb och investeringar i Sverige.

Men, vänta ett tag. Flyttar inte Volvo sin tillverkning av bussar från Säffle till Polen..ca 400 personer kan komma mista sina jobb. Antar att man inte flyttar tillverkningen dit för att vädret är bättre, nej förmodligen för att tjäna mer pengar och inte behöva betala lika "Höga" löner till anställda.  Vilka insater har regeringe tänkt ta till där ? Är det den nyligen lagda budgeten som ska göra sitt i Säffle ?
Här i Umeå trakten haglar varslen som sagt tätt och jag undrar vad regeringens långa
arm tänker göra här, får vi hjälp och stöd eller följer regerigen utvecklingen noggrant? Jag kan tala om att det gör även vi inom IF Metall Södra Västerbotten och vi kan konstatera att situationen inte ser bra ut och att det behövs insatser. Arbetarna kan inte alltid vara gummibanden, de som ska ställa upp, de som ska gå ner i lön, de som ska hålla tillbaka sina krav osv. Antar även att inom kort kommer vi se Vd:ar och högre chefer ta ut sina bonusar och att aktieutdelningarna kommer hagla llika tätt som varslen.  Vi ska även komma ihåg att de inom bemanningsföretag och visstidsanställda inte syns i rubriker och statistik, så mörkertalet är stort, men den personliga effekten är lika.

Att Minister Engström sedan både i sitt svar samt i Agenda säger att " vi gör allt" får mej orolig. Är detta allt, då har vi en kall vinter att vänta även på insidan av husen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.