biter ordentligt

Hoppsan, nu är det ett tag sedan tangenterna fick sitt här på "bloggen"  Men nu är det dags. Ska börja med att säga GRATTIS till alla er som fyllt år under mitt uppehåll, ingen nämd ingen glömd som man säger. Sen säger jag Välkommen till Lilla Theo som föddes för någon vecka sedan och även Välkommen till lilla Josefina Elvira Agnes som föddes i går kväll. Nu har jag säkert glömt en massa som borde hyllas men men.

Nu till något annat.

Under oktober så varslades 10 300 personer runt om i Sverige. illa, väldigt illa. När Arbetsmarknadsminister Engström ska kommentera samt om regeringen har någon åtgärdsplan så svarar hon

" Vi har kraftfulla satsningar redan och vi vill se ATT DE BITER ORDENTLIGT"

Vaddå biter ordentligt, i de som blir arbetslösa lär det bita ordentligt i plånboken, i livet och framförallt i deras barn som får ta smällen. Vad ska det bita i ? Är det fler FAS 3or som ska bita sig fast i arbetsmarkanden ? Är det fler otrygga anställningar som för evigt ska bita sig fast ?  Eller vad är det ?

Jag hoppas att regeringen själva får bita i det sura äpplet och inse att dom själva bet sig i ändan.

Det behövs åtgärder nu, det behövs trygga säkra och utvecklande jobb i framtiden, det behövs kraftag mot arbetslösheten. Inte sänkta ersättningar för det skapar inte nya jobb.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.