inte underligt

Härligt med en kort kort vecka, kort kort i vinterväder..kanske kallt om benen men skönt för orken..ja, det vart som långsökt det där men det gick inte låta bli..

Vintern rasat ut sjunger vi om ett par månader, det går att sjunga redan nu, för vintern har rasat från taket. Kors va mycket snö, nu redan i dec/jan, Hur ska detta sluta? Dessutom har en gatlykta gått sönder här på vischan, så risken finns att det blir väldigt mörkt om snön täcker fönstren och lyktor är trasiga. Illa.

Nu till något annat som stör mej.( ja en av alla på stör listan) Läste i en tidning här från länet ett reportage om en tjej som är vansinnigt duktig på att köra rally. Hon kör ifrån många som kört mycket längre än hon. Hon är 17 år.  Rubriken till artikeln lyder " hon kör som en hel karl"…

Det är nu jag börjar huttra och flacka med blicken…"hon kör som en hel karl" !! vad säger det om hur himla duktig tjejen är ? …ingenting. Att en del inte kommit längre i sitt sätt att tänka när det gäller jämställdhet och könsroller kan jag tyvärr förstå. Jämställdhet är en kunskapsfråga. Det jag däremot inte kan köpa är att journalister blåser på i samma anda. De borde ha mer kunskap om ämnet. Ganska ofta när en tjej/kvinna är duktig inom ett typiskt mansdominerat område ska vi jämföras mot killarna/männen. Sällan läser man om killar som är duktga kockar att de "lagar mat som en kärring".. Då blir en sådan rubrik helt  plötsligt något negativt.

Varför inte bara skriva att hon är för jäkla bra på att köra rally trots att  hon bara är 17 år och att hon kör i från många rutinerade förare. Ge henne kred för hennes förmåga och jämför henne inte med " en hel karl" . Det är inte underligt att unga flickor/tjejer i dag har problem med självkänsla och självförtroende. När man allt som oftast ska jämföras mot normen som är en pojke/kille/man och karl.

så nu har man väl retat upp en del, men se det gör mej ingenting…tjing

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.