kunskap

Det sägs att kunskap inte är tung att bära… När det känns som skallen är likt en överfull tvättsvamp, ändan är bortdomnad av allt sittande och öronen brusar av alla ord. Ja, då tvivalar jag. Just då är kunskapen tung att bära, i alla fall att få in.

Smaka på dessa ord. VOLATILITET ,SUBSITUTIONSEFFEKT, LÖNEELASTISITET, BEVERIDGEKURVA, NANU…känns det bra i öronen ??? Till detta läggs Samhällsekonomi, BNP, Produktivitet, Finansiella marknaden, arbetsmarknad, marknadsekonomi …Nu då, känns det bättre ?  Nej, orden är kanske inte de roligaste men innebörden och konsekvensen av dessa är desto roligare att disskutera och få mer kunskap om. Så är det att gå utbildning just nu. I alla fall den utbildning jag har förmånen att gå. LIte längre fram ska jag till riksdagen, och jag undrar ifall det är något just Du vill hälsa, meddela mej iså fall så kan jag lämna en postit lapp där någonstans väl synlig.

Vi har även disskuterat Industrins betydelse för BNP och landets tillväxt..Kom in på Statsminister Reinfeldts uttalande när han i  januari besökte  ett årligt toppmöte i Davos för politiska och ekonomiska makthavare i hela världen. Mötet  kallas World economic forum. Där under  en paneldiskussion om arbetslöshet sa han bland annat att ”vi hade folk i industrin, men de är i stort sett borta”.

För de första undrar jag vart alla åkt, om vi nu är "borta" när kommer vi hem? För det andra är uttalandet rätt intressant när ca 580 000 personer är direkt anställda inom industrin i Sverige plus att ytterligare ca 20 000 jobbar inom industrin via bemanningsföretag. För det tredje är det pinsamt att en statsminister kan tappa bort så mycket folk utan att fundera vart dom tagit vägen…..SÅ HALLÅ statsministern, vi finns, vi har betydelse för ekonomin som ska svara upp för din politik, vi tänker inte låta oss försvinna bara för att Du inte är uppdaterad. Läs på, säg rätt…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.