ord ord ord

Jaha..här kommer del två i kategorin annorlunda ord..

Advense selektion , free riders, keykensiansk finanspolitik, public choice teori, ricardiansk ekvivalens, dövikts effekt ( vilket i och för sig jag kan relatera till "not redy for beach 2013) Ja, samhälls ekonomi kan vara både och. Men helt klart är det nyttigt att få en genomgång så man får upp ögonen riktigt hur allt hänger ihop. Politik, ekonomi och konsekvenser.

Idag har jag lyssnat till stiftelsen EXPO. Bra att få ta del av hur det verkligen ser ut kring rasismen, bakgrunden till sverigedemokraterna, få kännedom om hur dom ser på arbetarrörelsen och dina och mina fackliga vertyg. Allt de tycker handlar inte om invandring utan just DU är lika utsatt genom att dom vill förändra villkoren på arbetsmarknaden. Bland annat minska pengarna till arbetsmiljöarbete/satsningar, skrota lagen om anställningsskydd mm

VIdare i dag har jag verkligen vistats i "maktens korridorer" både under, över och i dessa korridorer. Hälsade på i Riksdagshuset. Satt med under en votering i riksdagen. Tidigare har jag alltid funderat varför flygplanspersonalen pratar så fort, men oj oj , dom pratar i slowmotion jämfört med Herr talman… Voteringsbesluten rabblades upp likt priserna på en tjurmarknad…rabbelrabbelrabbel, ja, nej slut på omröstning, rösträkning begärd, slut, pang och tack. Snacka om att man behöver hänga med, ja inte jag för jag var på läktaren…

FÖrsökte bli kvar i huset men icke, säkerheten är gigantisk..så jag får hitta en annan väg in.Hittade åt en av Umeås riksdagsMÄN i hopen av knapptryckare. Kunde konstatera att han tryckte på grön knapp under hela voteringen, dvs JA till alla förslag. ( reserverar mej lite, kan ha missat några beslut) I övrigt satt HAN helt stilla, rörde knapp på sig under en halvtimme…

I morgon blir det en tur till stora människobyn igen, då är det dags för lite egen aktivitet.

här kommer en bild från dagens riksdagsmöte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.