väntar med spänning..

Joho, nu händer det grejer på vår arbetsmarknad. Självaste generaldirektören för arbetsförmedlingen är i blåsväder och riskerar att bli uppsagd. Mycket intressant och jag väntar med spänning på vad regeringen och sakkunniga gör nu. Hon tillsattes bara några år efter att borgarna kom till makten för hjälpa till och uppnå regeringens mål att få ut fler på arbetsmarknaden. Arbetslinjens Lina på linjen skulle man kanske kunna kalla henne.
Nu när hon är i blåsväder är det samma regering som ska ta ett beslut, växlas hon ut eller växlas hon uppåt.
Jag gissar på ut med stor penningpåse och nytt jobb inom någon månad med ny stor penningpåse i andra handen. Påsar som Du och jag betalar och som kunde ge ett antal människor riktiga jobb.

En vanlig arbetare, kanske Du eller Jag som missbrukat förtroendet, inte agerat enligt arbetsgivarnas policy, inte sett till att urföra jobbet på ett optimalt sätt, brister i måluppfyllelse och effektivitet, tappat arbetsgivarens förtroende, uppträtt olämpligt på ”jobbrelaterade” uppdrag eller inte dykt upp på jobbet ett flertal gånger.
Vi ligger väldigt risigt till och även vi kanske blir uppsagda. Men förmodligen slutar likheterna där.
För inte tror vi väl att arbetsförmedlingens generaldirektör nu tvingas anmäla sig på arbetsförmedlingen första arbetslösa dagen ( om hon inte växlas uppåt) får lära sig skriva CV, tilldelas en coach, kanske rulla bollar eller se på film, lär sig söka jobb, få låg ersättnig så att hon inspireras att söka jobb, att hon nu efter 1 september ska redovisa i princip varje steg hon tar, och varför hon inte lyckas på eventuella anställningsintervjuver. För er som inte vet så stramas regelverket åt kring arbetslösa efter 1 sept..det blir mer jobb då och man ”slöar inte till” som arbetslös…….( läs in ironi)
Hon kanske till och med blir avstängd från a-kassan om hon inte sköter sig. Eller ????
Nä skulle väl inte tro det. Det är lika osannorligt som att jorden är platt och det är lika jäkla irriterande som en vagel i ögat , att när folk på det högre trappsteget ”fular ut sig” eller besätmmer sig för att sluta, så for dom det lika bra eller bättre.
För oss andra gäller helt andra regler och förutsättningar skapade av de ett trappsteg ovanför oss.
Nä låt även de trilla neråt och leva i verkligeheten som är på riktigt.
Verkligheten för de som är med i a-kassan är max 680 kr / dag ,,,

En kommentar

  1. Pingback: Högt spel om Arbetsförmedlingen | Görans tankar och bagateller

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.