sparken = uppåt

Ja, då var det klart. Arbetsförmedlingens generaldirektör får sparken. Sparken som i detta fall inte innebär det som skulle gälla för ”gemene man”. Regeringen tillsatte och regeringen avsatte MEN samma regering kommer även att ” att ta tillvara på hennes kompetens på lämpligt sätt.” , hon kommer tills vidare att arbeta på regeringskansliet…med just nu, oklara arbetsuppgifter. Helt jädrans ofattbart. Tänk om det någongång kunde fungera likadant för ”oss andra” om vi inte anses klara vår måluppfyllelse och uppfyller uppdragsgivarnas/arbetsgivarnas krav.
Från den 1 september har generaldirektörens ”gamla” organisation Arbetsförmedlingen fått i uppdrag av samma regering genom att införa nya regler för arbetslösa, sätta hårdare och fler krav för att den arbetslöse ska ha rätt till ersättning och ”enklare” regler för att se till att man inte får ersättning

Återigen visar sig skillnaden på vart man befinner sig på stegen.
Nästa dumhet i hela denna process är att skivan verkat haka upp sig för arbetsmarknadsministern när hon skulle svara. Enligt henne så man i förväg känt till att styrelsen skulle uttala sitt misstroende mot generaldirektörn

På frågan som TT ställde om hur länge hon ansett att situationen på myndigheten varit ohållbar kom svaret – Vi har gjort en sammantagen bedömning och nu har vi kommit fram till det här beslutet, svarar Engström på den frågan.
TT ställer från igen med lite andra ord – Men hur länge har du tyckt de? Svaret blir detsamma – vi har gjort en samlad bedömning, vi har samlat in information…..
Ja skivor hakar upp sig och villkoren är olika, vi har sett det förr, vi kommer se det igen.
Nu tar Claes Olsson över och han finns ju över hela landet och vi kan väl då räkna med fler arbetsförmedlingar eller…?

2 kommentarer

  1. Daniel

    Somliga är mer jämlika än andra, så enkelt är det. Det är standarden som vår borgarregering förespråkar, rika människor är lite finare och då gäller andra regler.

    Jag säger själv dags att avskaffa FK/AF/Soc/etc och ersätta alla dessa meningslösa pengahål med garanterad basinkomst åt alla.

  2. Pingback: Förändra Arbetsförmedlingen! | Görans tankar och bagateller

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.