inte välkommen !!!!!

Men hur känns det ?
den frågan måste Jag, DU och samhället fråga sig. Samt ta ställning och framförallt protestera.
Det jag tänker på är följande.
På Chelsea klädbutik i Göteborg kommer en 9 årig pojke in tillsammans med sin familj. Hans storasyster vill fynda på rean.
Då säger en av expiditerna på klädbutiken

Vi tar inte emot sådana här”.
Orden är riktade till familjen och handlar om den 9 årige pojken
Pojken är inte en hund, inget ufo han är rullstolsburen eftersom han inte kan gå till följd av sin CP skada….Sådana här !
Expediten säger att rullstolen inte får plats i butiken. När pojkens assistent berättar att pojken inte kan gå och att assistenten inte kan bära honom, då ska hela familjen lämna butiken….
Sen fortsätter butiken diskrimintera pojken när en reporter ringer upp. Inte nog med att pojken sitter i rullstol, dessutom är han pojke…alltså fel kön att vistas i butiken. SEN fortsätter man med att de bara säljer tjejkläder och det finns ingen anledning till att pojekn är i butiken.

Då måste man ju förutsätta att butiksägarna och expiditer inte går in i ”´fel” affärer utifrån sitt kön, att de om de hamnar i rullstol eller får barn som sitter i rullstol inte tar med dessa ut och handlar. å gud förbjude inte går in i fel affärer..osv. Ironin och listan kan göras lång.
Näe..bojkotta Chelsea, protestera och klaga högljutt. Lyft frågan och ta debatten.
Är det det här Sverige vi ska ha nu och i framtiden ???
Det är upp till oss alla att sätta ner foten mot ALL SORTS DISKRIMINERING
Vad får vi för samhälle om butiker väljer att bara tillåta perfekta , framförallt flickor med perfekt slät hy och smal fin figur tillträde till sina klädbutiker. Och oss de tycker är för fula, för runda, för gamla, mhar fel kläder eller fel kön eller funktionshindrade får stå utanför.

.

En kommentar

  1. Pingback: IF Metall öppnar Kompetensbank | Görans tankar och bagateller

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.