hög av flygning eller flyga högt

Ett av mina ”favorit citat” är att ”Du ska inte sväva högra än vingarna bär”. I kväll har jag sett och hört en som verkar sväva/flyga bra mycket högre än sina vingar. Jag såg och lyssnade på flygbolaget Ryan Airs VD Michael O`Learys presskonferens där han dels skulle lansera nya flyglinjer MEN även förenka de anklagelser som riktats mot flygbolaget. Anklagelser om t.ex personal som arbetar utan lön, flyger med för lite bränsle, piloter som somnar under flygning och att personal inte får ansluta sig till en fackförening.

Jag säger bara det , vilken Clown. Han flaxade och for med armarna, hade olika ljud för sig, uttalade sig som om han vore ett barn eller inte riktigt vid ”sina sinnens fulla bruk” som det brukar heta. Ingav inget förtroende alls enligt mina mått. Oseriös och helt enkelt barnslig. Måste ha varit en upplevelse för de journalister som fanns på plats. Nä uppenbarligen kan man bli öven bli ”hög av att flyga”.

Han ansåg även att de som inte ville arbeta åt Ryan Air skulle sluta, det fanns ” många som ville ha deras jobb”.
Men där fick han till det. Där talade han som en öppen bok. Det är nämligen helt sant, och det är så det ser ut på dagens arbetsmarknad. ( ja,jag vet, inte i alla sektorer, men i många)
Är du inte beredd att arbeta under sämre förhållanden, med lägre lön, under sämre villkor när det gäller arbetstider, arbetsmiljö, och samtidigt prestera mer än du har förutsättning till, hålla din mun stängd och inte kritisera, så finns det alltid någon annan som är villig att ”sälja” sig till ett lägre pris för att få ditt jobb.
JU FLER ARBETSLÖSA VI FÅR, DESTO MER AV DETTA KOMMER VI SE.
Jag är i alla fall stolt och glad över att IF Metall Södra Västerbottens styrelse tagit ett beslut om att vi Bojkottar Ryanairs flygbolag, dvs VI åker inte med dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.