upprörande .

I går kunde man se bilder från den flera gånger ifrågasatta Lundsbergs internatskola. Ungdomar som grät, lärare och rektorn som grät och var ”så förbannade”. En flicka visste inte vart hon skulle ta vägen eftersom hennes föräldrar bodde i USA och att hon inte kunde gå skola där.
Ja, jag förstår och har respekt för att det blir förvirrat och irriterat när ens skola med kort varsel läggs ner.
MEN var finns alla kameror och mikrofoner, när en skola som i alla fall i min värld känns mycket mer viktig och där eleverna inte har alla chanser i världen att välja och vraka i vilket land eller vilken internatskola de ska gå i.
Jag tänker på de resursskolor som troligtvis måste stänga när resurspengen dras in för barn med bland annat Aspergers syndrom och andra autistiska diagnoser. Uppemot 1000 barn med speciella behov kommer inte längre få stödpengar från Stockholms kommun. Nu blir det förmodligen för dessa barn så att de måste gå i en ”vanlig klass”. Barn med speciella behov ska nu försöka hitta sin plats i en ”vanlig klass”, försöka hänga med i tempo och allt annat som för dem kan vara oerhört skrämmande och svårt.
Är det några som borde få uppmärksamheten och mediafokus är dessa föräldrar och barn, vars tillvaro verkligen kastas omkull. Eleverna på Lundsberg har vad jag kan förstå både ekonomiska och andra förutsättningar som borde göra att dom gott och väl ska klara sig i ”vanliga klasser” i det ”vanliga samhället” där vi andra vistas varje dag.
Ska skicka med en länk på en film som visar att bubblan man lever i, ibland kan vara liten.

www.youtube.com Klassillnader i Sverige existerar inte..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.