gör gott..för vem ?

Näe nu har det gått sådär länge igen, länge sen sist alltså..
Men,här och nu kommer i alla fall några ord från mitt tangentbord någonstans i cybern.

Det jag tänker ondgöra mej över i dag är STORA ENZO..företaget som med öppna ögon, med glatt humör och pengar för ögonen använder sig av underleverantörer som i sin tur använder sig av barnarbetare…Hört det för när det gäller andra företag ?, jajamen, lika illa då som nu.
Kalla fakta har ju visat att Stora Enzo i sina led i Pakistan har barn som sliter dagarna i ända. En del samlar papper på soptippar. Utan handskar, utan skor, utan rast, utan skydd utan tame fasiken allt. Detta till den sketna ”lönen” på 6 öre i timmen under 10 timmars arbetsdagar = 6 kr/dag…
Några andra barn samlar och kärrar stora tunga bitar av halm eller skär vete för tillverkning av kartong och förpackningsmaterial till Stora Enzo.

Mats Nordlander chef för stora enzo Renewable pacakging…han säger följande
”jag ångrar inte att vi har gått in i den här verksamheten, jag är säker på att vi gör något gott för de här barnen , för pakistan och för den här verkamheten”
Tror väl ”humhum” det att han inget ångrar, hans konto fylls och hans blanka skor betalas ju av dessa barn.
Göra gott för barnen, vore väl att bekosta deras skolgång, kläder och mat medans föräldrarna fick jobb till vettig lön.
VD:n för Stora Enzo säger att han ”ber om ursäkt”…till vem, till oss i Sverige, till aktieägarna, till barnen i Pakistan eller vem ber du om ursäkt och hur mycket är den ursäkten värd ??? Noll och ingenting, anser då jag.
Trots ursäkter och annat snömos som kommer ur deras munnar så förtsätter man samarbetet med dessa underleverantörer. Detta trots att Pakistansk lag och ILO:s konventioner som Stora Enzo skrivit under inte tillåter barnabete…

Nä du Mats, ta dej själv och dina kollegor ur skolan, dra ner till Pakistan och gör något vettigt för dessa barn, handgripligen. Byt av dom en vecka eller två ( låtsas att det är betald semester), låt barnen leka, låt dom gå skola, låt dom äta sig mätta, duscha, få nya kläder och låt dras föräldrar få jobb med löner som gör att dom kan försörja sig själva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.