när ska man få..

Hej!
sitter och smider planer inför morgondagen, vem ska luras och hur ska det gå till..vem vet, kanske blir det just du som får en släng av sleven i morgon.
Släng av sleven verkar i alla fall småfåglarna fått. Det kvittrars och det spelas. Man borde ta en stund på morgon, sitta på bron och bara lyssna, harmoni och frid för själ och sinne.

Nu till en liten fundering som handlar om sprit.
När är man gammal och ansvarsFULL nog att köpa sprit på systembolaget. Är man det vid 18 års ålder eller vid 20 år? Eller om vi ska vara riktigt ärliga, så kanske vi aldrig blir det, för även de över 20 kanske aldrig borde fått tillgång till denna speceriaffär..
Har hört på radion i dag att Edward Riedl(M) tycker att man borde få göra det redan vid 18 års ålder eftersom man då, Blir myndig, man får bli statsminister, rösta i val, ja till och med gifta sig, samt köpa spriten på krogen men alltså inte på systembolaget.

Jag är lite kluven i frågan. På krogen kan personalen säga nej, du är för fuller ( kan dom säga till alla ) samt att på krogen finns vakter som kan reda ut situationer. Men om samma 18 åring går in på systemet och köper en stor mängd sprit o öl för att dricka senare, där ingen säger stopp och inga vakter finns, nja ….det är ju sämre. Drickande på krogen sker ju under lite kontrollerade former ialla fall.

Men det som var lite roligare i denna fråga var när man från radion sa att en av deras reportrar under 2 timmar gjort intervjuver på stan för att höra vad folk tycke. Ingen hade till reportern sagt att man tyckte det var ett bra förslag.
Edward ifrågasatte då om
1. reportern frågat tillräckligt många
2. kanske hade reportern stått utanför ungdomens nykterhetsförbunds lokaler och frågat
3. han tyckte det var mycket märkligt att man fått dessa svar för han möter många människor som tycker annorlunda.
4. han hörde vad reportern sa men tyckte det lät mycket märkligt

Det är ganska lustigt att om man inte får höra det man vill höra, får kred för sina åsikter, ja då kanske dom som undersökt saken gjort fel..Å OM dom nu skulle stått utanför ungdomens nykterhetsförbunds lokaler och frågat, så ställer jag frågan…vore deras åsikter mindre värda om dom skulle tyckt annorlunda än förslagsställaren själv som säkert gärna vill ha en lag uppkallad efter sig..

Men som sagt i själva sakfrågan är jag lite kluven, det är lite inkonsekvent men jag kan även se fördelarna med inkonsekvensen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.