2 minuter

2 minuter av min söndagskväll har jag ägnat åt partiledardebatten. Näe, jag tänkte faktiskt inte ge den mer tid, för jag förstod att jag skulle bli förbannad av att se något överhuvudtaget. Jag hade rätt.
Jag gav 2 minuter och förbannad blev jag.
Redan efter en minut så gick det att dra slutsatsen att om vi ska konkurera med låglöneländer så ska vi också ställa om till ett lägre löneläge. Alltså vi har för höga löner i Sverige.
Men det, det kommer jag aldrig aldrig att ställa upp på. Vi ska konkurera med kunskap, kvalitet, trygga anställningar och löner därefter. Löner som folk kan leva på.

Sen kom nästa pulshöjare. Det handlade om bidrag.
Det kan inte vara rätt att man ska ha bidrag för att inte arbeta, sa en av Aliansens representant.
Vilka bidrag får man för att inte arbeta säger jag! Syftar man på a-kassan tro? MEN a-kassan är en försäkring som vi som är med i fack och a-kassa varje månad betalar in pengar till. Liksom till hus,villa, bil och båtförsäkring. Vi inom IF Metall har till Aliansens system betalat in över 15 400 kr extra dessutom, pengar som inte gick till jobb och inte betalats tillbaka.

Reinfeldt sa att om A-kassan är hög så dras arbetslösheten ut…
JAHA, där kom den, käftsmällen till alla som är eller kommer bli arbetslösa. Alltså om du får låg ersättning så blir du inte arbetslös så länge utan du masar dej ut och tar jobb till vilket pris och till vilka villkor som helst, för jobben finns där, Du har bara för höga krav…
BRA Reinfeldt, såg det till våra medlemmar vars arbetsplatser flyttar tillverkningen till låglöneländer för att gynna sitt eget kapital….
Han ansåg inte heller att man blev fattig av sin låga a-kassa ( reportern frågade honom om det var en bra lösning) Även där anser jag att statsministern har fel. Antällda på ex.Volvo som kommer bli arbetslösa får ut ca 51 % av sin lön…klart som fn att det kommer bli problem med ekonomin
EN LÅG A-KASSA SKAPAR INTE FLER JOBB, BARA FATTIGA ARBETSLÖSA..!

Han nämde även att det fanns kollektiva inkomstförsäkringar som många har.
Nej, det är inte många fackförbund som tecknat kollektiva inkomstförsäkringar dels pga att de är dyra att teckna samt att OM vi hela tiden försäkrar oss själva kan samhället gör precis det som Aliansen vill, ta handen från ansvaret och du får själv ordna din tillvaro om du nu råkar bli arbetslös. Alltså kan ersättningen vara låg för du har väl själv sett om ditt hus..

Så, det var mina 2 minuter i partidebatten…
Om inte dom andra sa något som jag störde mej på…Nej, Jonas Sjöstedt han pratade klartext om hur det är att bli uppsagd och gå på a-kassa vilket han prövat och det som 500 av hans arbetskamrater på Volvo strax kommer få göra.
Stefan Löfven sa att en låg a-kassa skapar inga jobb och att vi inte kan konkurrera med löga löner
Jag håller ju med dessa två herrars inlägg under mina minuter så ….Partisk och färgad i mina åsikter? Svar ja, liksom alla andra som tycker annorlunda..
Sen var det några kommentarer från några andra, men deras tonläge gjorde att jag fick lock för öronen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.